kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadını etkilemenin yolu şarap kursundan geçiyor

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
Ünlü manken Aysun Kayacı'nın yeni sevgilisi Ozan Sevindik için söylediği "O çok sofistike biri, şaraptan da anlıyor" sözlerinden sonra gözler şarap kurslarına çevrildi. Artık ne dil, ne yemek, ne de dans kursları moda. İşte en gözde şarap kursları..
DOLUCA
Kapsamlı bir eğitim
Doluca'nın 2001 yılından beri düzenlediği 'Doluca Şarap Eğitim Programı', tüm hızıyla devam ediyor. Ayda üç pazartesi gerçekleştirilen dersler, The Marmara Pera Oteli'nde konuklarını ağırlıyor. Kurslarda Türk şarapçılığının gelişimi, bağcılık, şaraplık üzüm türleri, şarap tadım kriterleri, tadılan şarabın çağrıştırdıkları, önerilen yıllanma süreleri ve aroma egzersizleri üzerine dersler veriliyor. Geçen yıl 180 YTL olan kurs ücreti, bu yıl henüz belirlenmedi.
Ayrıntılı bilgi için: 0212 327 77 77 veya ebrug@doluca.com

KAVAKLIDERE ŞARAP KURSU
Kavaklıdere Şarapları eğitimlerini 'Kav Ekol 1' başlığı altında veriyor. Program, önceki yıllarda sektörde çalışanlara verilmiş; bu yol ilk kez nihai tüketiciye verilecek. Eğitimin verildiği yer Kavaklıdere butikleri ve Kavaklıdere Kemerburgaz eğitim salonu... Eğitmenler ise Levon Bagis, Burcu Ün, Meltem Saraçoğlu, Ahu Çamlı Tokgöz. Toplam üç hafta süren dersler, haftada bir gün 10.00-16.30 saatleri arasında veriliyor. Ücretler ve eğitim tarihi, bağ bozumu sonrası belli olacak.
Bilgi için: www.kavaklidere.com

SEVİLEN ŞARAP
Eğitim aileden!
Sevilen Şarapları da İzmir'de şarap kursları düzenliyor. Bu yıl 17-24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek kurslarda 2 gün boyunca toplam 4 saat eğitim verilecek. Derslerde, şarap seçimi üzerinde durulacak. Eğitmenliğini Sevilen Ailesi'nin yaptığı kursun ücreti kişi başı 100 YTL.
Bilgi için: 0232 782 49 59

GUSTO ŞARAP KURSU
Türkiye'nin tek içki kültürü dergisi Gusto'nun 2003 yılında başlattığı ve Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın'ın verdiği şarap kursları, dördüncü yılında. 2003 yılında Nişantaşı'ndaki Monev mağazasında başlayan kurslar, talebin büyümesi üzerine Hyatt Regency Oteli'nde verilmeye başlandı. Kurslar, üç etaplık bölümler halinde salı ve perşembe akşamları düzenleniyor. Birinci etabı bitirenlere 'Bronz Sertifika', ikinci etabı bitirenlere 'Gümüş Sertifika', üçüncü etabı tamamlayanlara ise 'Altın Sertifika' veriliyor. İlk etabın katılım bedeli 400, ikinci etabın 450, üçüncü etabın ise 550 YTL olacak. 2007- 2008 sezonu 16 Ekim Salı günü başlayacak.
Bilgi için: 0212 244 00 18 ya da 244 11 81

VERİTAS ŞARAP
Sertifika veriyorlar
Ankara, İzmir ve İstanbul'da yapılan kurslar, 2004 yılından beri düzenleniyor. Gerek programın kurgusundaki titizlik, gerekse eğitmenlerin yetkinlik düzeyleri açısından uluslararası standartlarda kabul ediliyor. Kurs, hem şarap dünyasını yeni öğrenenlere hem de şarapla profesyonel uğraşan sektör mensuplarına hitap ediyor. Kursta; 'Bronz', 'Gümüş' ve 'Altın' sertifika veriliyor. Dersler Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, Groningen Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu tarafından veriliyor. Ekimde başlayacak kursun bedeli 500 YTL.
Bilgi için: 0212 236 82 21
Haberin fotoğrafları