kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkler en çok Seda Sayan'a güveniyor

Reklamlarda, ürün tanıtımlarında artık bütün firma ve üreticilerin tercihi ünlü isimlerden yana... Peki siz bir kampanyada en çok hangi ünlünün sözüne güvenirsiniz? KMG'nin yaptığı 'Celebrity Güven Endeksi' araştırması, işte bu sorunun cevabını veriyor. Bu araştırmanın sonucuna göre Türk halkının en çok güvendiği beş isim sırasıyla Seda Sayan, Cem Yılmaz, Uğur Dündar, İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar...

650 kişi katıldı
Pazarlama İletişimi dergisi Mediacat'in sayfalarına taşıdığı bu araştırmanın sonuçları; İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde 18 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında yapılan 650 görüşme neticesinde ortaya çıkmış. Görüşme sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 44'ü Seda Sayan derken, yüzde 34'ü Cem Yılmaz, yüzde 33'ü ise Uğur Dündar ismi üzerinde durmuş. Haziran ayında yapılan bir önceki araştırmada toplumun yüzde 54'ü Seda Sayan'ı seçerken temmuz ayında bu oran yüzde 44'e düşmüş ama yine de Sayan'ı birincilik tahtından edememiş.

Cem, güven artırdı
Mayıs ayında yapılan araştırmaya bakıldığında toplumun yüzde 32.3'ü genel olarak hiçbir ünlü kişinin önerilerinin marka tercihinde etkili olamayacağını söylemiş. Mayıs ayında ikinci sırada yer alan İbrahim Tatlıses ise temmuz ayı araştırmasında dördüncü sırada yer alıyor. Mayısta 7 numarada olan Cem Yılmaz ise bu araştırmada 3'üncü sıraya çıkarak, en hızlı tırmanışa çıkan ünlü olmuş.
Haberin fotoğrafları