kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mağdur Müşteriler

28.07.2007
Itır Şarman (58 - Ev hanımı)
'Sahte para verdi'
"Bir gün taksiyle gideceğim yere vardığımda, taksimetre 3 YTL yazmıştı. 5 YTL verdim, taksici 'Bu para yırtık,' dedi ve geri verdi. Bozuk paralardan denkleştirdim, 'Bunlar sahte!' dedi. Sinirlendim, kavga ettik. 'Başka param da yok. 50 YTL var,' dedim. 'Bozarım ben,' dedi. Parayı aldıktan sonra biraz bakındı, sonra 50 YTL'yi geri uzattı. 'Yok, çıkmıyor, sen yine de bozukları ver,' dedi. Sonra alışveriş yaparken 50 YTL'yi çıkarıp verdim. Kasadaki görevli 'Bu sahte!' dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Güvenlik gelip parayı benden aldı. Eve geldiğimde Taksiciler Odası'nı aradım. Ama plakayı almamıştım. Taksiciler Birliği de tabii bir şey yapamadı. Artık sadece durak taksilerine biniyorum, plakayı ezberliyorum."

Basri Çetin (35-Bilgisayar mühendisi)
'3 YTL'lik yola 30 YTL aldı'
"İşte çok hasta olduğum bir gün, olabilecek en çabuk biçimde eve gitmek istedim. Kadıköy'den Moda'ya yürüyecek halim yoktu. Taksiciye hasta olduğumu söyledim ve gece tarifesiyle beni Moda'ya bırakır mı diye sordum. Moda'nın yakın olduğunu ve yürümemi söyledi. Bu sefer kendisine 10 YTL teklif ettim, kabul etti yola çıktık. Sahilden Moda sapağına geldiğimizde, yol boyunca yavaşlayarak durdu ve 10 YTL'nin kendisini kurtarmayacağını söyleyerek beni indirmeye çalıştı. Çok kötüydüm, bir 10 YTL daha teklif ettim. Vardığımızda 50 YTL uzattım. Para üstü olarak 15 YTL ve biraz da bozuk para verdi. Bir an önce eve girmek istediğimden bir şey söylemeden taksiden çıktım. Kapıyı kapatırken arkasını dönüp, 'Helal et ama!' dedi."

Hülya Aydoğan (59 - Ev hanımı)
Gündüz vakti gece tarifesi
"Bir gün Bağdat Caddesi'nden bir taksiye bindim, Fenerbahçe'ye gitmek istedim. Çok da konuşkan bir çocuktu, bir ara benim dikkatimi başka bir yere çekti ve sanırım o arada tarifeyi geceye çevirdi. Bir süre sonra bunu fark ettim ve içimden 'Dikkat etmezsen olacağı bu, 3 YTL fazla ver, cezanı çek,' dedim. İneceğim zaman 5 YTL ve bozukluk verdim, 'Bunun köşesi yırtık,' deyince tepem attı ve zaten fazla para aldığını, bu numaraları artık yutmayacağımı söyledim. Plakasını aldım. Şoförler Derneği'ni aradım, bana bu plakanın kendilerinde kayıtlı olduğunu ve yaşadıklarımı ayrıntılı olarak yazarak kendilerine fakslamamı söylediler. Ben de saat, miktar, hatta çocuğun tipine kadar her şeyi yazdım. Olayın üstünden birkaç ay geçti ama hiçbir yanıt gelmedi. "
Haberin fotoğrafları