kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Emaar, Armani Otel için İstanbul'da yer arıyor

Nedir bu Dubai'nin başarısı' diye soruyorum? Kime mi? Onca eğitimden ve ABD ve Avrupa'daki parlak kariyerden sonra Dubaili dev inşaat şirketi Emaar'ın iş teklifini kabul eden ve sonra da Türkiye operasyonunu yönetmek için İstanbul'a taşınan Ozan Balaban'a. Diyor ki, "50 dolar verip otel turu yaptırıyorsan, yaptığın işler çok başarılı olmuş demektir." Sözünü ettiği ihtişamıyla ünlenen Burj Al Arab Oteli.
Söylediği doğru. Astronomik oda fiyatlarıyla da ün yapan oteli şöyle bir gezeyim diyenlerden gerçekten para alınıyor ve rehber eşliğinde gezdiriliyor.
Ozan Balaban, Armani Oteli'nin İtalya'daki inşaatının sorumluluğunu yürütüyormuş. Emaar'ın devreye girip oteli inşa eden şirketle anlaşma imzalaması ve inşaat haklarını almasıyla Balaban kendini bir anda Emaar'da bulmuş.
Dubai'nin en yüksek binası Burj Dubai'yi inşaa eden Emaar'ın şu sıralar yine Dubai'de içinde dünyanın en büyük akvaryumu bulunacak olan yeni bir alışveriş merkezi yaptığını Balaban'dan öğrendim. Yani konsept çok önemli. Dubai'de bir projeyi alacaksan, kesinlikle turist çekecek çok ilginç bir konsept bulman şart. Düşünün ki yapılacak olan akvaryumda 8-9 çeşit köpek balığı olacakmış!

Toskana Vadisi
Hal böyle olunca Türkiye'yle de yakından ilgilenen ve 5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım gibi büyük hedef koyan Emaar'ın ilk yatırımının ne kadar iddialı olacağını merak ediyorum. Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla tanıdığımız Cihan Kamer'le birlikte Türkiye'de Emaar'ın ilk icraatı Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi projesi. Son derece lüks villaların yanı sıra Emaar, vadiyi her şeyi içinde küçük bir şehir şeklinde planlıyor.
700 milyon dolarlık Toskana Vadisi projesinin yanı sıra, Emaar'ın Armani Otel için şanına yakışır bir yer aradığını da Balaban'dan duyuyorum. Emaar, aralarında New York, Londra, Tokyo, Hong Kong ve Şangay'ın da bulunduğu 10 metropolde Armani Otel inşaa edecek. Balaban, "İstanbul'da güzel bir yer bulursak, Armani Otel inşa edeceğiz" diyor.
Emaar'ın Türkiye projeleri de Dubai'deki projeleri kadar isminden söz ettirecek mi? Onu da zaman gösterecek sanırım.