kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Sarıkamış'ın 'yardım' çığlığı!

Bir ara "Türkiye'nin "Davos" u olabilir mi" diye yazdığım Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ciddi sorunlar var. Dünyanın en iyi karına sahip Sarıkamış'taki turizm tesisleri adeta SOS veriyor. Turizm yatırımcısı Muzaffer Ergöz şöyle diyor:
"Ben 400 yataklı 5 yıldızlı otel yapıyorum. 300 insan çalışacak. Tam 4 yıldır uğraşıyorum ama yapamıyorum. Çünkü altyapı sıfır. Ayrıca turizm teşvik yasasını Anayasa Mahkemesi iptal etti."
Doğrusu Sarıkamış'ta bir değil birden çok sorun var. Ama en ilginci altyapı için sadece 500 bin YTL'ye ihtiyaç duyulması. Peki devletin bu parayı verecek gücü yok mu?
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, iki sorunun da farkında olduğunu belirterek şöyle diyor:
"Sarıkamış benim memleketim... Doğru, oraya 500 bin YTL vereceğime söz verdim. Sözümde duruyorum ama maalesef Anayasa Mahkemesi, orman arazilerini kullanmayı yasakladı. Yasaklarken de yaptığı hatayı düzeltmek için bize bir sene içinde kanun çıkarma hakkı verdi. Onun da gerekçesini yayınlamadığı için kanun çıkaramadık. Meclis açılır açılmaz kanunu çıkaracağız."
Doğrusu iyi haber. Bakan Koç, yeniden bakan olur mu bilinmez ama en azından bir milletvekili olarak bu işin takipçisi olacağı kesin. Aksi halde Sarıkamış kan kaybetmeye devam edecek.