kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hatice Ayşe Paksoy Mehmet H. Çiftçi

300 milyonluk miras için yeğenlere hapis

Canan YILMAZ / MERKEZ
İşadamı Tahsin Çiftçi'nin 300 milyon YTL'yi bulan mirası için, taklit imzayla belge düzenlemekten yargılanan iki yeğeni, 2 yıl 4 ay hapse çarptırıldı..
Çiftçiler Holding'in sahibi Tahsin Çiftçi'nin yaklaşık 300 milyon YTL'lik mirasından akrabası Cumhur Çiftçi'nin pay almasını engellemek için sahte imzayla sözleşmeler düzenledikleri iddiasıyla yargılanan yeğenleri Mehmet Hakan Çiftçi ile Hatice Ayşe Paksoy, 2 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Şişli 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Mehmet Hakan Çiftçi ile Hatice Ayşe Paksoy gelmedi.

ÖZEL EVRAKTA SAHTECİLİK...
Paksoy'un avukatı Suna Enyüce ise, Sarıyer'de görülen bir dava sonucunda müdahillerin mirasçı sıfatının kalmadığını savunarak, müdahilliklerinin kaldırılmasını istedi. Cumhuriyet Savcısı Aydın Şen ise her iki sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme hâkimi de savcının görüşüne katılınca Paksoy'un avukatı Enyüce son savunmasını yaptı. Enyüce, müvekkilinin tek mirasçı olduğunun kesinleştiğini, bu nedenle iddia edilen suçun oluşmadığını öne sürerek beraat kararı verilmesini talep etti. Duruşma sonunda, sanıklar Mehmet Hakan Çiftçi ile Hatice Ayşe Paksoy "özel evrakta sahtecilik'' suçundan 2 yıl 4'er ay hapse çarptırıldı.
Haberin fotoğrafları