kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öldürülen Mete Ergün

Savcı 'cinayet' dedi polise 23 yıl istedi

Gökay USANMAZ MERKEZ
Bağcılar'da internet kafe sahibi genci öldüren memurun "kasten adam öldürmek ve yaralamak"tan, 23 yıla kadar hapsi istendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Savcı 'cinayet' dedi polise 23 yıl istedi
İstanbul Bağcılar'da 25 Haziran günü gürültü nedeniyle çıkan tartışmada, internet kafe sahibinin polis memuru tarafından vurularak öldürülmesine savcı, 'cinayet' dedi. İnternet kafe sahibini döner bıçağıyla saldırdığı gerekçesiyle vurarak öldüren polis memuru Erdem Yüce hakkında savcılık, "kasten adam öldürmek" suçundan 18 yıla, "kasten yaralama" suçundan da 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

EMNİYET PANOSUNA ASILMIŞTI
Polis memuru, olayın ardından çıkartıldığı mahkemece "meşru müdafaa hakkını kullandığı" gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine ise cezaevine konulmuştu. Polis memurunun olaydan sonra çekilen yaralı fotoğrafları ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde polisin çalışma koşullarına dikkat çekmek için panolara asılmıştı. Dava iddianamesinde, sivil giyimli polis memuru Erdem Yüce'nin evine yaklaşık 10 metre mesafede bulunan internet kafenin önünde gürültü yapan gençleri uyarmak için gittiği anlatılarak, internet kafe sahibi Mete Ergün'ü dışarı çağırıp yüksek sesle konuşulmaması konusunda uyardığı, birlikte apartman boşluğuna girdiği ve ikilinin burada tartışmaya başladıkları iddia edildi.

DÜŞTÜĞÜ HALDE 4 EL ATEŞ ETTİ
Diğer gençlerin ayırmaya çalıştıkları, bu sırada polis memurunun Ergün'ün kafasına silahının kabzasıyla vurduğu, Mete Ergün'ün de internet kafeden aldığı döner bıçağıyla kendisini korumak için Erdem Yüce'yi kollarından yaraladığı öne sürüldü. Ayrıca iddianamede şu iddialara yer verildiği öne sürüldü: Erdem Yüce'nin aldığı yaralar sonucu birkaç adım gerilediği ve yanında bulunan beylik tabancasıyla yere doğru 2 el ateş ettiği, yerden seken kurşunlardan birinin Erkin Çalışkan'ın ayağına isabet ettiği, polis memurunun daha sonra üzerine döner bıçağıyla gelen Mete Ergün'ü kolundan vurduğu, elinden döner bıçağı düşmesine rağmen 4 el daha ateş edip öldürdüğü ve kaçtığı belirlenmiştir. Metris Cezaevi'ne konulan Erdem Yüce'nin toplam 23 yıl hapis istemiyle yargılanmasına önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Haberin fotoğrafları