kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DSP, Meclis'te ''en solda'' olacak

Yeni Haber
CHP ile seçim işbirliği yaparak Meclis'e giren 13 milletvekili yemin töreninden önce DSP'ye katılmayı ve "DSP'li olarak yemin etmeyi" planlıyorlar.

CHP ile DSP'nin 22 Temmuz seçimlerinde "güç birliği" yapmalarının ardından beklenen ayrılığın yemin töreninden önce gerçekleşebileceği üzerine duruluyor.

DSP'li 13 vekil, Ahmet Tan, Tayfun İçli, Süleyman Yağız, Harun Öztürk, Recai Birgün, Hasan Macit, Hasan Erçelebi, Hüseyin Mert, Mücahit Pehlivan, Hüseyin Pazarcı, Jale Ağırbaş, Mustafa Vural ve Emrehan Halıcı'nın yemin töreninden önce DSP'ye katılması bekleniyor.

Bu isimlerin yemin töreninden önce DSP'ye katılması durumunda ise yemin töreni ve sonraki oturumlarda, DSP, Genel Kurul salonunun en solunda yer alacak. Meclis'teki oturma planına göre, en sağda iktidar partisi AKP ve onu takiben, CHP, MHP ve DTP yer alacak. DSP ise 13 milletvekili ile bu dizilişin en solunda yer alacak.

Diğer yandan, söz konusu 13 ismin 19 Ağustos'ta yapılacak DSP'nin 7. Olağan Kurultayı'nda partide görev alabilmeleri için de kurultay tarihinden 15 gün önce DSP'ye üye olmaları gerekiyor. DSP, yönetimi milletvekili seçilenlerin parti yönetiminde yer almalarını istediklerini, tüzükleri gereği CHP'den erken ayrılmalarının öngörüldüğünü belirttiler.

(ANKA)