kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ürünleri NASA da bile kullanılıyor

Yeni Haber
Bursa'da, kamuoyunda çok fazla bilinmeyen esnek metal hortum sektöründe faaliyet gösteren bir Türk firması, Almanya, İtalya ve Avusturya, ABD, İngiltere ve Arjantin başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyor.

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesinde, 5 bin metrekarelik kapalı alanda kurulu Kuzuflex AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akdemir, 2000 yılında başladıkları üretim serüveninde, bugün dünya pazarında etkili olan bir firma konumuna geldiklerini söyledi.

Esnek metal hortum sektörünün kamuoyunda pek fazla bilinmediğini ifade ederek, firma olarak dünya genelinde hidrolik üretimden mekanik üretime geçilmesiyle birlikte pazarda doğan boşluğu gördüklerini ve bu doğrultuda hareket ederek, gelecek vaat eden sektöre adım attıklarını vurguladı.

''NASA'NIN ROKETLERİNDE DE KULLANILIYOR''

Akdemir, fabrikada yüzlerce çeşit esnek metal hortum ürettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Ürettiğimiz hortumlar, güneş enerjisi sistemleri, makine sanayi, petrokimya tesisleri gibi endüstriyel ürünlerin kullanıldığı her yerde kendisine yer buluyor. Almanya, İtalya, Avusturya, ABD, İngiltere ve Arjantin başta olmak üzere 33 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürünlerimiz, NASA'nın uzaya fırlattığı roketlerden, uçak sanayine kadar birçok alanda kullanılıyor. Yılda yaklaşık 2 milyon metre esnek metal hortum üretiyoruz. Üretimimizin tamamını ihraç ediyoruz. Bugüne kadar çapı 50 milimetreye kadar olan metal hortumlar üretiliyor, gerisi ithal ediliyordu. Biz, çapı 100 milimetre olan esnek metal hortum ürettik.''

''TERECİYE TERE SATIYORUZ''

Kaliteli ürünleri uygun fiyata satarak dünya pazarında yer edindiklerini anlatan Akdemir, ''Kalite, bizim için 'Olmazsa olmaz' şartlardan biri.

Dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Şu anda dünya genelinde kalite anlamında ilk 5'e giriyoruz. Kaliteye verdiğimiz önem sayesinde sektörün önde gelen ülkesi Almanya'ya bile ürün gönderiyoruz. Yani, bir anlamda tereciye tere satıyoruz'' dedi.

Hüseyin Akdemir, sektörde Japonya'nın en büyük firmalarından birinin temsilcilerinin iki kez fabrikaya gelerek, incelemelerde bulunduğunu belirterek, söz konusu firmanın kendileriyle teknolojik işbirliği yapmak istediğini sözlerine ekledi.

(AA)