kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

'Radikal' Şener mi, 'Ulusalcı' Aygün mü?

DP'de şaşırtıcı şeyler oluyor. Başkanlık koltuğu için bir gün Tansu Çiller, bir gün Abdüllatif Şener, bir başka gün de Sinan Aygün adı geçiyor. Klasik merkez sağın rotası kaydığı için nereye yöneleceği bilinmiyor. Denize düşenin yılana sarılması misali her gün ortaya yeni bir isim atılıyor.
AK Parti içinde "radikal", AK parti dışında "reformist" görünen Şener'in DP'ye genel başkan olması belki de en son akla gelecek ihtimal. Ancak, kendi bölgelerinde ciddi anlamda başarısız olan bir iki il başkanının bu aklı, DP tabanında hiç de ilgi görmüyor. Ayrıca Sinan Aygün de DP tabanına bir hayli uzak.
Eski bir DYP'li şöyle diyor:
"Aygün'le geleneksel sivil yapımız arasında gen uyuşmazlığı var. O sivil değil, AB'ye karşı ve korumacı ekonomiden yana. Ticaret Odası Başkanlığı bu geleneğin lideri olmak için yetmez."
DP içinde ciddi bir tartışma ve arayış sürüyor. Dün Bursa'da bir araya gelen 20 il başkanı dışarıdan değil, içeriden bir çıkış yolu bulmanın peşinde. Sonuç ne olacak bilinmez ama görünen o ki, iş dönüp dolaşıp Tansu Çiller'e gelecek.
Eğer böyle olursa ileriki günlerde hayli ilginç bir tabloyla karşılaşacağımız kesin. Bir yanda Mesut Yılmaz, öte yanda Tansu Çiller...
O zaman vatandaş haklı olarak soracak; "Biz bunları neden Meclis dışında bıraktık."