kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Uğur Bodur, Yurdum İnsanı’ adlı programını yayınlatmak için birçok yapımcıyla görüştüğünü ve projesinin kulaktan kulağa yayıldığını söyledi.

'Yurdum İnsanı'nı birebir çektiler, bana ayıp ettiler!

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
BBG Evi'nin 'agresif' üyesi Uğur Bodur, 'Güldür Beni'nin yapımcılarına ateş püskürdü: Benim formatımın aynısını yapmaları hiç etik değil. Tazminat davası açacağım!..
Beş yıl önce 'Biri Bizi Gözetliyor' yarışmasında 'Bay Agresif' olarak ünlenen Uğur Bodur, formatını noterde tasdik ettirdiği 'Yurdum İnsanı' adlı şovunun, kopyalandığı' iddiasıyla ortaya çıktı. Uğur Bodur; "Önce 'Güldür Beni'nin yapımcısına ihtar çekeceğim, sonra da tazminat davası açacağım" dedi. BBG'den ayrıldıktan sonra arayış içinde olduğunu belirten Bodur, 'Güldür Beni' yarışmasıyla ihtilafa düşme sürecini anlattı.

HAKKIMI ARAYACAĞIM


* 'Yurdum İnsanı' adlı bir yarışma programı hazırlayarak, güldürebilme yeteneğine sahip olan insanları keşfetmek istedim. Türkiye'yi dolaşarak 7 coğrafi bölgenin en iyilerini seçip, onları kendi aralarında yarıştırmayı amaçladım.

* Bu programın formatını birlikte yapmak için birçok yapımcıya gönderdim. Benim formatım doğal olarak kulaktan kulağa yayıldı. Sonra bir gün baktım; 'Güldür Beni' diye benim fikrimin aynısı olan bir yarışma başladı!

TASDİK ETTİRMİŞTİM


* 'Güldür Beni' adlı yarışmanın ne çalıntı olduğunu söylerim, ne de esinlenme. Sadece şunu söylerim; etik değil! Çünkü ben formatımıo programı yapan arkadaşlardan önce notere tasdik ettirdim.

* Tabii ki hakkımı aramak için yasal yollara başvuracağım. İnançlarını BBG evinde, ortalığı kırıp dökecek kadar savunan biri; haklarını aramaz mı? Olayı avukatıma devrettim. Önce bir ihtarname gönderilecek, daha sonra da tazminat davası açılacak. 'Güldür Beni'nin yapımcısından, uğradığım maddi ve manevi zararın karşılanmasını talep edeceğim. Ayrıca ne olursa olsun, ben kendi programımı yine yapacağım.