kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Latin Amerikalı ünlü şarkıcı Shakira, temmuz ayında İstanbul'da Türk hayranlarıyla buluştu.

Dünya starlarının durağı: Türkiye

AA
Türkiye; son dönemde dünya starlarının uğrak yeri oldu. Jose Carreras, Bryan Ferry, Shakira, Natalie Cole ve Lionel Richie'nin de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü yıldızların ses getiren Türkiye konserlerinden sonra dün 'çıplak ayaklı diva' Cesaria Evora da İstanbul'da sahneye çıktı. İşte Türkiye'deki yıldızlar geçidi:

* Dünyada geniş hayran kitlesine sahip olan Pink Martini, mart ayında Türkiye'de, çeşitli illerde konser verdi.

* Caz fusion müziğinin öncüsü Jean-Luc Ponty, nisan ayında 24. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde Türk hayranlarıyla buluştu.

TENORDAN ARYALAR
* Ünlü müzisyen Georges Moustaki, nisan ayı içinde hem Ankara'da hem de İstanbul'da sevenleriyle biraraya geldi.

* Dünyadaki en önemli 3 tenordan biri kabul edilen ünlü İspanyol sanatçı Jose Carreras, haziran ayında Türkiye'ye gelerek, İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

* Dünyaca ünlü şarkıcı Bryan Ferry, 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne aldı. Ferry konserde, kendisi gibi dünyaca ünlü bir başka sanatçı Bob Dylan'ın şarkılarını yorumladı.

* Ünlü sanatçı Dionne Warwick, temmuz ayında İstanbul Arena Konser ve Eğlence Merkezi'nde konser verdi. Warwick, 1968 yılında 'En İyi Çağdaş Kadın Vokal' performansı dalında Grammy Ödülü'nü almıştı.

SHAKIRA FIRTINASI
* Latin Amerikalı ünlü pop şarkıcısı Shakira, temmuz ayında Kuruçeşme Arena'da bir konser verdi. Shakira'ya konserde hayranları yoğun ilgi gösterdi.

* Ünlü şarkıcı Natalie Cole da, temmuzda İstanbul'da hayranlarıyla biraraya geldi. İstanbul Arena'da sahneye çıkan Cole, yeni albümü 'Leavin'den parçalar seslendirdi.

* Dünyaca ünlü şarkıcı Lionel Richie, temmuz ayında İstanbul Arena'da hayranlarıyla buluşan sanatçılar arasında yer aldı. Richie konserinde, 'Lady' ve 'Hello' gibi hit parçalarına yer verdi.
Haberin fotoğrafları