kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Grevdeki inek ilgi bekliyor!

Siyaset dünyası öylesine sıcak günlerden geçiyor ki, küresel ısınma bir türlü önemli gündem maddeleri arasında ilk sıraya oturamıyor Türkiye'de. Oysa seçim döneminde kesinti konusu gündeme gelmemişti ama öyle görünüyor ki başta Ankara olmak üzere çeşitli şehirlerde su kesintileri kapıda.
Hava durumu yanıtlmaz ise İstanbul'da bugün belki yağmur yağabilir ama işte son zamanlardaki yağmurun kendine bile bir faydası yok ne yazık ki.
İşte bu sebepten şirketlerin çevreye duyarlı her hareketine bu sütunlarda olabildiğince çok yer vermeye çalışıyorum. Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker arayıp, 'Sana çevreci ineklerimizi anlatmak istiyoruz' dediğinde kayıtsız kalamadım.
Bugün İstanbul'da CowParade yani İnek Festivali başlıyor. Şehrin çeşitli yerlerinde sergilenecek olan ineklere siz de rastlayabilirsiniz.
Dileyen kişi ya da şirketler proje kapsamındaki ineklerden istedikleri adette satın alıyor ve sonra da üstüne diledikleri tasarımı uyguluyor. Zuhal Şeker, yurtdışındaki uygulamalarında daha çok eğlenceli tasarımlar gördüğünü ancak Ülker adına bu projeye 'Çevreci İnekler'le katılmayı uygun gördüklerini anlattı.
TEMA'yı yakından takip eden bir gazeteci olmama rağmen, Sabri Ülker'in de kurucular arasında olduğunu doğrusu bilmiyordum. Sabri Ülker'in girişimleriyle Ülker, TEMA ile birlikte bugüne kadar çerve ve doğal hayatı korumaya yönelik pek çok projeyi yürütmüş ve köylerde kırsal kalkınmayı sağlamaya, çevre bilincinin oluşmasına yardımcı olmaya çalışmış. Ülker, şimdi de Çevreci İnekler'i Nişantaşı, Kanyon Alışveriş Merkezi, Akmerkez ve Kemerburgaz'da sergileyerek insanları duyarlı olmaya çağıracak.
Ülker'in reklam ajansı Leo Brunett, gerçekten çok güzel tasarımlar yapmış. Mesela ineklerden biri 'Çünkü dünya üzerindeki doğal kaynaklar hızla tükeniyor... Ot yoksa süt yok, süt yoksa hayat yok!' diyor ve olduğunu ilan ediyor.
Grevci inek kadar etkileyici bir diğer inek çatlamış toprak görünümünde, 'Sonunda kuruttunuz beni! Bir zamanlar uçsuz bucaksız yeşillikler içinde otlayan, sizler için en güzel sütü ve eti üretmek için yarışan sevimli ineklerdik' diyor. Ülker'in 'Çevreci İnekler'ine gerçekten bayıldım. Mesajını öylesine güçlü bir şekilde veriyor ki, özellikle çevre bilincini yerleştirmeye çalıştığımız çocuklar üzerinde çok etkili olacağına eminim. Öğrendim ki, bu inekler daha sonra açık artırmayla satılacak ve geliri de TEMA'ya aktarılacakmış. İnek Festivali'ni böylesine önemli bir proje için kullananları tebrik ediyorum.