kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Maçolar düşsün yakamızdan!

Hey erkekler, komple komple komple bitiksiniz ve fena halde kritiksiniz. Çünkü isyan başladı, kadınların tahammülü kalmadı, habersizsiniz. Sizi gidi çifte standartçılar, bizim canımızı patlıcan sanan maçolar siziiii. Peki şimdi ben plajda güneşlenirken niye delirdim? a. 40 derecede başıma güneş geçtiği için. b. Bülent ablamız yine yeniden mağdur olduğu için. c. Tatilimin sonuna geldiğim için. Cevap veriyorum; d. Erkek muhabbetinin içine düştüğüm için. Bu kez ne futbol, ne seçim, yanımdaki iki erkeğin hararetle konuştuğu konu; çapkın bir arkadaşlarının ne kadar 'şeker' olduğu. Yine aynı klasik konu! Önceki gece bir kulübe gitmişler, evli arkadaşlarına bir bakmışlar ki yanında iki tane çıtır kız, gülücükler dağıtıyor. Bir kız başını omzuna yaslamış, diğeri karpuzun çekirdeklerini ayıklamış "Adam çok şekerdi, şeytan tüyü var vallahi" dedi erkek no 1. Erkek no 2, yattığı yerden gerine gerine onaylayarak "Valla ya, müthiş tatlı. Bağlayamayacağı kadın yok!" (Bak sen şu abiye!)

KAKA KADIN, PİS KADIN!
Dedim; "Ayşe kızım kulağına su kaçtı herhalde, kalk iki kere zıpla!" Bir patladım; "Yahu siz ne biçim cinssiniz? Evli erkek çapkınlık yapınca 'şeker' ilan ediliyor, kadının evlisini geçtim bekarı bile bir erkeğe göz kırpınca, arkasından 'kaka kadın, pis kadın' deniyor." Verdikleri şu cevaba bakın; neymiş o çapkınlık değil, flörtmüş! Ne varmış, erkek dediğin flört edermiş. Kadın önüne bakacak, kaşı gözü oynamayacakmış! Ve bunu diyen, ikili sözüm ona aklı başında, eşitlikçi, maçoluk dışı tipler. (yersek!) Şimdi ikisinin birden ayağına taş bağlayıp denize mi atarsın, söyleyin bana ne yaparsın? Kadınları 'evlenilecekler ve eğlenilecekler' şeklinde gruplara ayıranlar bunlar. Kadın kocasını aldattı mı damgalayanlar bunlar. Karılarını aldatmakta kusur görmeyen bunlar. Evli arkadaşlarının çapkınlığına ayılıp bayılan bunlar. Sonra ahlaktan, edepten bahseden de bunlar. Acaba ne umuyorlar?! Saltanatlarının daha ne kadar süreceğini zannediyorlar? Nasıl da bu akılların bayatladığını fark edemiyorlar?

ASFALYALAR ATIYOR
Peki biz kadınlar artık bu nağmeleri yiyor muyuz? Asla! Asfalyalarımız atıyor, (Çeşme'deyim ya, İzmirliler sigortaya 'asfalya' derler olayı) gelin görün ki erkek kısmı hala puan kaybettiğine uyanamıyor. İşte benden erkeklere köşeci hizmeti; krallığınız sona erdi, kadınlar ayaklandı!! Yok artık öyle bekar kızlara bile rahibe muamelesi çekmek. Yok artık öyle bilmiş bilmiş bizi kalıplara sokmak. Çapkınlık erkeğin elinin kiri, kadının namusunun eksisi muhabbeti.

ADALET İSTİYORUZ

Biz kadınlar artık oyuna gelmiyoruz, hakkımızı istiyoruz. 'Erkek yaptı oldu' dönemini kapatıyoruz. Ne demiş Sezen Aksu; "Yediniz bitti kasanızdan!" Ya kendinize geleceksiniz, adaletinizden bize de vereceksiniz ya da darbeyi yiyeceksiniz. Ona göre! Yazıyı kapatmadan hepinize Emel'den 'Evlenilecek Kızlar, Eğlenilecek Kızlar' şarkısını gönderiyorum... "Hadi oradan, hadi bize masal anlatma Adalet istiyoruz, dur aklını oynatma Hazır ol! İsyan çıktı güzelim Boş yere mercimeği fırına verip de kaynatma Hadi güle güle git bakalım, adamını bulacağız en hasından Aleme de haber uçurduk dedik ki maçolar düşsün yakamızdan Düş düş düş."