kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Dizilerde emniyet kemerini 'takan' yok

Televizyon dizilerinin mesaj kaygısı taşıması gerektiğine inananlardan değilim. Dizi oyuncularının özellikle başrol oyuncularının davranışlarıyla izleyicilere örnek olması gibi bir beklentim yok. Yani başrol oyuncusu sigara içmez, büyüklerine karşı saygılıdır, küçüklerini korur gibi mesajlar beklemiyorum. Sonuçta, kurgulanmış bir hayal dünyasını canlandırıyorlar. Ama ekrandaki diziler bu kadar da olmaz dedirtiyor. Örneğin, başrol oyuncuları mutlaka otomobil kullanıyor. Ancak, emniyet kemerini takan tek bir allahın kulu yok. Emniyet kemeri bir trafik kuralıdır. Takmayanlara polis tarafından ceza uygulanır. Bu yüzden Emniyet'i göreve çağırıyorum. Çekim için izin isteyenlere, emniyet kemeri kuralına uyma şartıyla izin verin. Takmayanlara ceza kesin.
Bu sayede dizileri seyreden çocuklar emniyet kemeri takmamayı normal bir davranış olarak görmesinler. Herkes gibi dizi oyuncuları, kurgu da olsa canlandırdıkları dünyada emniyet kemeri kuralına uysunlar.

Otobüslerde kemer zorunlu

Bundan 3 yıl önce Hürriyet'te çalışırken Temsa ile birlikte başlattığımız 'Hayata Bağlanın' kampanyası amacına ulaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle otobüslerde emniyet kemeri takma zorunluluğu getirdi. Yapılan değişikliğe göre, 13 Şubat 2009'tan itibaren şehirlerarası otobüslerde tüm koltuklarda emniyet kemeri kullanılması zorunlu hale geliyor. Otoyaşam ve Temsa'nın gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesine bir dönem katkım olduğu için çok mutluyum. Umarım trafikle ilgili yapılan diğer projeler de amacına ulaşır. Kazanan Türkiye olur