kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

NASA, Mars'ın uydularına seyahat planlıyor

17.07.2007
Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars'ın iki uydusu Deimos ve Phobos'a robot ve insanlı uçuş yapılması amacıyla kasım ayında uluslararası bir toplantı düzenleyecek.

Birçok bilim adamının, Güneş Sistemi dışından asteroidlerin bulunduğunu düşündüğü uydulara seyahat için, uluslararası bir işbirliğinin daha güvenli olacağını düşünen NASA'nın, California'daki Ames Araştırma Merkezinde yapılacak keşif konferansında, araştırmacılar, Deimos ve Phobos'a insansız ve insanlı uçuşlar için yeni fikirlerini açıklayacak, ayrıca bunların Kızıl Gezegen'in keşfinde bir geçiş kapısı olarak nasıl kullanılabileceğini anlatacaklar.

Konferansta, insanlı uçuş yapılırsa astronotların Phobos ve Deimos'ta neler yapabilecekleri, bu iki küçük gezegeni Mars'ın keşfinde nasıl kullanabilecekleri ve bunun için ilk başta bir insansız robot seyahatinin gerekebileceği dile getirilecek.

Rusya, 2009'da Phobos'a göndermeyi ve bu uydudan numune getirmeyi planladığı, Phobos-Grunt adlı çok uluslu bir programla bu projeye önderlik ediyor.

Mars'ın en büyük uydusu Phobos, aynı zamanda Kızıl Gezegen'e en yakını.

(AA)