kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AİLE SICAKLIĞINI YAŞIYORLAR... Kimsesizleri bağırlarına basan Engel çifti, kızlara 1'er hafta boyunca hasret kaldıkları aile sıcaklığını yaşatıyor. Kızlar da Gülsüm-Basri Engel çiftini anne babaları gibi görüyor.

Bir tek kanatları eksik

İlker ÇOBAN / MERKEZ
Engel çifti İzmir'deki denize sıfır villalarını, kimsesizlerin yaz kampına dönüştürdü. "Melek çift", kız yurdundaki 80 genci dönüşümlü olarak evlerinde misafir ediyor..
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin "yardım melekleri", şiddet mağduru kadınlara ücretsiz destek veriyor, bilinçlendirme amaçlı kampanya düzenliyor

'Kızlarımız gibiler. Onlar ev sahibi, biz ise misafir'

Uzun yıllar çalıştıkları yurtdışından 2 yıl önce Türkiye'ye dönen Eskişehirli Gülsüm ve Basri Engel çifti, İzmir Özdere'deki denize sıfır yazlıklarını kimsesizlerin yaz kampına dönüştürdü. 6 odalı evlerinin 5 odasını Buca Kız Yetiştirme Yurdu'na tahsis eden çift, her hafta yurttaki 10 kızdan, 10'u ve 2 bakıcı anneyi dönüşümlü olarak misafir ediyor. Kışın memleketleri Eskişehir'de yaşayan 60 yaşındaki Gülsüm ve 61 yaşındaki Basri Engel çiftinin Türkiye'ye örnek uygulamaları, 2 yıl önce başladı. Özdere'de 830 metrekarelik arsalarını Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağışladı. Çift daha daha sonra da yurtta kalan kızları yazlıklarında ağırlamaya başladı.

TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK
İzmir'de ilk kez gerçekleşen uygulama, hem yurt koşullarında tatil imkanı bulamayan kızları, hem de Engel çiftini mutlu ediyor. Üç çocukları üç de torunları bulunan Engel çifti, mahalle sakinlerinden de büyük destek gördüklerini belirterek "Hepsi bizim kızımız fibi. Biz misafiriz, onlar ev sahibi" diyor. Yurtta büyüyen 17 yaşındaki Gülden Zencir Engel çifti için, "Onların yaptığını ben yapmazdım heralde. Bana göre yaptıkları çok yüce. Onları çok seviyoruz" diye konuşuyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ise, "Engel ailesinin evindeki 1 haftalık tatil, çocuklarımıza aile sıcaklığını yaşatıyor. Kızlar ayrıca toplumla diyalog kurma imkanına da sahip oluyor. Bu nedenle Gülsüm ve Basri Engel çiftinin gönüllü uygulamasını çok yararlı buluyoruz" diye konuştu.