kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YAŞ 1 Ağustos’ta toplanıyor

Yeni Haber
Yüksek Askeri Şura, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin terfi ve emeklilik durumları ile gündemindeki diğer konuları değerlendirmek üzere 1-4 Ağustos tarihleri arasında toplanacak.

YAŞ toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kuvvet Komutanları ve üst düzey askeri personel katılacak.

ŞURA GÜNDEMİ

Şura'da 30 Ağustos itibariyle emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine ise, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun atanması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'ın görev süreleri ise gelecek yıl doluyor.

Kara Kuvvetleri'nde 4 yıllık görev sürelerini dolduran 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu'nun emekli olması bekleniyor.

Bir üst rütbeye yükselecek general ve amirallerle general ve amiralliğe yükselecek albayların durumlarının da görüşüleceği toplantıda, rütbelerinde bekleme süreleri bir yıl uzatılacaklar ve geçen yıl uzatılanlar ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılacakların durumları da değerlendirilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren diğer konuların da görüşüleceği Şura'da, çeşitli nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri kesilecek personelin durumları da ele alınacak. Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

(ANKA)