kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal aday olmasın yoksa gereğini yaparız

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
* Niye bugün konuşuyorsunuz? -İlk defa konuşmuyorum. Gerekli yerlerde gerekli eleştirileri zaten yapıyordum. Ama ilk defa bu düşüncelerimi geniş kitlelerle paylaşıyorum. Bugüne kadar İsmet İnönü'den öğrendiğim parti disiplini yüzünden sustum. Beni sinirlendiren cümle, "Yüzde dört ile başladık buralara geldik" cümlesidir. CHP bugün buraya geldiyse, Genel Başkan ve çevresine rağmen, kadınların ve gençlerin, teşkilatın çalışmasıyla olmuştur. Kimse başarıyı sahiplenmesin.

* Gençleri de listelerde göremedik -Var ama seçilemeyecek sıralarda. Gençlik Kolları'nda çalışanlar, birer küçük Baykal gibi. Davranışlar, kıyafetler... Gençlere getir götür işleri yaptırıldı. Ayak işleri verildi. "Ne düşünüyorsun" diye sorulmadı. Gençleri anlamak, torunuyla meydanlara çıkmak değil.

* Peki şimdi ne olacak? -Bence Baykal eğer sevilen bir politikacı olarak hatırlanmak istiyorsa, kurultayda aday olmayacağını açıklamalı. Yoksa biz gereğini yapacağız. O zaman da sevilen biri olmayacak. Ama ben ne kadar sevilen biri olduğumu milletvekili olamayınca anladım. O kadar arayan oldu ki. Nimet Çubukçu'nun telefonda söylediklerini bir duysaydınız. Telefonu kapattım ve ağladım.