kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD: PKK'ya karşı Türkiye ile çalışıyoruz

Yeni Haber
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, terör örgütü PKK tehdidini ciddiye almaya devam ettiklerini ve bu tehditle mücadele için Türk ve Iraklı yetkililerle birlikte çalışmayı sürdürdüklerini bildirdi.

Büyükelçilik Sözcüsü Kathy Schallow, Amerikan yönetiminin terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye ile birlikte Irak'ın kuzeyinde bir askeri operasyon düzenlenmesini planladığı şeklinde Washington Post gazetesinde yayımlanan iddiaya ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bu tür haberlere doğrudan bir yorum getirmeyeceğini ifade eden Schallow, "Ancak şunu söyleyeceğim; biz açıkça PKK tehdidini ciddiye almaya devam ediyoruz. Bu tehditle mücadele amacıyla Türk ve Iraklı yetkililerle birlikte çalışmayı sürdürüyoruz" dedi.

ABD'nin en önemli ve kıdemli köşe yazarları arasında yer alan Robert Novak, ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesinde yazdığı
makalesinde, ABD Başkanı George Bush yönetiminin, terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye ile birlikte Irak'ın kuzeyinde gizli bir askeri operasyon düzenlenmesini planladığını ileri sürmüştü.

AA