kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Harry Potter'ın oyuncuları 7 Ağustos'ta İstanbul'da

Yeni Haber
J.K. Rowling'in çok satan çocuk kitabından uyarlanan ''Harry Potter'' serisinin yeni filmi ''Zümrüdü Anka Yoldaşlığı''nın 3 oyuncusu, 7 Ağustosta İstanbul'da gerçekleştirilecek Türkiye galasına katılacak...
Filmin yapımcısı Warner Bros. Pictures'ın Türkiye temsilciliğinden alınan bilgiye göre, Harry Potter serisinin beşincisi olan filmin Türkiye galası, Kanyon Alışveriş Merkezi'nin Cinebonus sinemalarında yapılacak.

David Yates'in yönettiği filmde, Harry Potter'in ilk aşkı ''Cho Chang''ı oynayan Katie Leung ile yaramaz ikizler ''Fred'' ve ''George Weasley''i canlandıran Oliver ve James Phelps de galada hazır bulunacak.

Galanın ardından tüm Türkiye'de 10 Ağustosta vizyona girecek olan serinin son filminin konusu ise şöyle:

''Harry, beşinci öğretim yılı için Hogwarts'a döndüğünde, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun, onun kötü Lord Voltemort'la karşılaştığı gerçeğinin bir yalan olduğuna inandırıldıklarını görür ve onuru kırılır. Daha da kötüsü, Sihir Bakanı Cornelius Fudge, yeni bir 'Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Öğretmeni' atamıştır; iki yüzlü Profesör Dolores Umbridge. Ama Profesör Umbridge'in bakanlık onaylı 'savunma sihri' dersleri, genç büyücüleri kendilerini tehdit eden karanlık güçlere karşı hazırlıksız ve savunmasız bırakır. Bunun üzerine, arkadaşları Hermione ve Ron'un teşvikiyle Harry dizginleri eline almaya ikna olur.''

Filmin başrollerini Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, Jason Isaacs, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson ve Julie Walters paylaşıyor.