kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doktora 'cinsel hayatım bitti' diye dava açtı

HAYATİ ARIGAN
İki çocuklu Songül Özmeral, yumurtalığını ve yumurtalıktaki kisti almayan doktoru için 'cinsel hayatımı bitirdi' diyerek 30 bin YTL'lik dava açtı..
Evli ve 2 çocuk sahibi Songül Bahar Özmeral sol yumurtalığındaki kisti aldırmak için gittiği Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde ameliyatı yapan doktor Ayşe Ayan Gençalp hakkında, kisti ve yumurtalığı almayarak hekim hatası yaptığı ve cinsel hayatını bitirdiği iddiasıyla 30 bin YTL tazminat davası açtı. Doktorla hastasını adliye koridorlarına taşıyan olay Özmeral'in iddiasına göre şöyle gelişti: Songül Bahar Özmeral 2004 yılında idrar kesesinde çıkan kisti ameliyatla aldırdı. Ardından, sağ yumurtalığında da kist oluştu. İkinci ameliyatla sağ yumurtalığını kist ile birlikte aldıran genç kadın bir yıl aradan sonra tekrar rahatsızlandı. 2005'in aralık ayında Paşabahçe Devlet Hastanesi'ne giden Özmeral, Uzman Doktor Ayşe Ayan Gençalp tarafından ameliyat edildi ve yumurtalığının kist ile birlikte alındığı söylenerek form düzenlendi.

'BEBEK SAHİBİ OLAMAZDI'
Ancak sekiz ay sonra tekrar rahatsızlanan genç kadın Zeynep Kamil Hastanesi'nde çektirdiği ultrasonda yumurtalık ile kistin birlikte durduğunu gördü. Gerektiği halde yumurtalığı alınmadığını belirten Özmeral, doktor Gençalp'e 30 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Dr. Ayşe Ayan Gençalp ise suçlamaları reddederken, hastanın sağ yumurtalığının alındığı kesi yeri açıldıktan sonra, bağırsakları rahim ile yapışık olduğu için cerrahi uzmanla sol yumurtalıktaki kistin temizlendiğini belirtti. Sol yumurtalığın da alınması halinde hastanın çocuk sahibi olmasının imkânsız hale geleceği de dilekçede ifade edildi. Davaya bilimsel mütalaa veren Beyaz Adli Danışmanlık A.Ş. ise hekimin tanıyı doğru koyduğunu ancak ameliyatın amacına ulaşmadığını ve hekim hatasının bulunduğunu belirtti.