kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kafkas:Ziya Doğan ve teknik kadroya güveniyoruz

Yeni Haber
Trabzonspor Basın Sözcüsü Kafkas yönetim kurulu olarak istikrardan yana olduklarını ve Ziya Doğan'a güvendiklerini söyledi...
Zeyyat Kafkas, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bordo-mavili kulübün hafta içinde gerçekleştireceği 40. yıl etkinlikleri ilgili verdiği bilgilerden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kafkas, Trabzonspor'un 24 yıldır şampiyon olamadığını belirterek, ''24 yıldır başarısızlıklardan sonra dışarıdan yapılan baskılardan dolayı Trabzonspor anlık kararlar verip hocalar değiştirmişler, yönetimler istifa etmiş. Ama 24 yıldır Trabzonspor şampiyon olamıyor. Biz istikrardan yanayız. Ziya Doğan ve teknik kadromuza bu anlamda güveniyoruz'' dedi.

Bugün bir teknik direktör değişiminin çok kolay olabileceğini kaydeden Kafkas, ''Ziya hocanın eksiklikleri yok mu, bizim de eksik gördüğümüz şeyler var. Fakat bunları konuşabildiğimiz bir teknik adam. Yönetimi bu konuda bilgilendiriyor. Başkanımız ve futbol şubemiz konuşuyor. Her insanın eksiği var ama bir yola çıktık. Yeni bir teknik direktör almak, yeni bir kadro, yeni bir sistem demek. 23-24 yıldır bu yapıldığı için başarı yok. Bırakın bildiğimizi Aralık ayına kadar yapalım. Aralık ayında da bunun hesabını kongre salonunda veririz'' diye konuştu.

2 OYUNCU TAKVİYESİ


Kafkas, transferde kadrolarına 2 oyuncu katacaklarını ve bunun için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 24 yıllık dönemi inceleyerek tecrübeler edindiklerini ifade eden Kafkas, şöyle devam etti: ''Bugün Galatasaray'ın transferi Lincoln iyi transfer. Dünya çapında ama Trabzonspor'a geldiği zaman yüzde 20, İstanbul'da yüzde 50'dir. Dolayısıyla Trabzonspor'un bazı gerçekleri var. Bazı eski yönetici arkadaşlarımız 'Trabzonspor'un anayasası oluşmalı' diyorlar, inanıyorum. Biz İstanbul takımlarını takip edip yıldızlar getirdiğimiz zaman başarılı olacağız diye bir şey yok. En azından kulübe ekonomik açıdan yük getirmemek için nokta atışlar yapmamız gerekiyor. İlk geldiğimizde başka düşünüyor, şimdi edindiğimiz tecrübelerden başka düşünüyoruz.''

Dün akşam yönetim toplantısında transfer konusununda görüşüldüğünü kaydeden Kafkas, şöyle konuştu:

''Önümüzde 2 hafta içinde hazır olan, direkt katkı sağlayacak 2 oyuncu takviyesi düşünüyoruz. Maalesef bunların 2'si yabancı olacak. Elimizde olsa da takımda toplam 2 yabancı olsa. 1 yerli oyuncu da olabilir. Savunmaya arayışımız yok. Bu oyuncuların biri oyun kurucu, biri forvet olacak. Baktığımız zaman bireysel yeteneklerde bir takımda 3-4 oyuncu olması yeterli. Takımdaki genç ve yıldız adayı olan oyunculara sahip çıkmak gerekir. Tüm yıldızları toplayıp başarı gelecek diye garanti yok. Dolayısıyla bizim elimizde bireysel yeteneği olan gelişme gösterecek olan oyuncular var.''

Kafkas, cumartesi günü FC Otelul Galati maçından sonra çok acı çektiğini, ancak takımın oyununu çok beğendiğini belirterek, ''Ama dünyanın sonu değil. Trabzonspor, hepimizin Trabzonspor'u. Bu takımı şehirden aldığınız zaman, bu şehrin hiçbir yerden farkı kalmaz. Bu çöküntüden dersler çıkarmalıyız. Oyunculara moral vermeliyiz. Elimizdeki oyuncu sıradan lanse etmeyi doğru bulmuyorum. Bir kişi 'cumartesi takım eksik mücadele etti, kazanma arzusu heyecanı yoktu' demez. Biz ekip olduk. Teknik ve kurgu anlamında eksiklikler var. Bu teknik kadronun işi. Bunu onlar düzeltecek. Takım birlikte kalkıp birlikte düşünüyorlar. Bunu sağladık. Tabii ki daha iyisi için 1-2 takviye yapılması gerekiyor ve yapılacaktır'' diye konuştu.

ARALIKTAKİ KONGRE

Kafkas, yönetim kurulu olarak Aralık ayında yapılacak kongrede aday olup olmayacakları yönünde şu anda birşey söylemenin doğru olmayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Trabzonspor yöneticiliğinin uzun süre yapılabilecek birşey olmadığını gözlemledim. Azimle hırsla istekle bu işe talip olduk. Ama görevde bulunduğumuz 24 aylık süreye baktığınız zaman bu işin uzun süre sağlıklı getirilmeyeceğini gördük. Ama şartlar ne olur, dışardan bir adım getirecek bir arkadaş ortaya çıkabilir. Trabzonspor'un geleceğe damga vuracak, tesisleşme anlamında belli adımları var. Bu adımların devam etmesi için bizden başkası gelse bile bu birlikteliğin kaybedilmemesi gerekir. Şahsi olarak söylüyorum, dışarı çıktığımızda eski yöneticiliğin de nasıl yapıldığını göstereceğiz. Çünkü benim inanamadığım, bu sıkıntıları çekenlerin bizi insafsızca eleştirmesi. Eski yöneticiler kurulu oluşturulmuş Trabzonspor'da. Bu işi yapan insanlara bu şekilde acımasızca, hakarete varan eleştiriler yapılıyor. Bunlara anlam veremiyorum. Gün geçtikçe ileriye varan dedikodular, hakaretler yapılıyor. Önceden üzülüyorduk, artık üzülmüyoruz, çünkü önemli koltukta oturuyoruz. Bu koltukta oturmanın bedeli bu demek ki.''

Kulüp başkanı Nuri Albayrak'ın makamına yönelik yapılan hakaretleri hiçbir zaman tasvip etmediklerini ifade eden Kafkas, şunları söyledi:

''Yönetim kurulunun istifaya davet edilmesini doğal karşılıyorum. Taraftarlar, 86 dakika boyunca takımı mükemmelce desteklediler. 86. dakikadan sonra istifa tepkilerini doğal karşılıyorum. Ama şahıslara indirgenecek, hakarete varılan sözleri tasvip etmiyoruz. Daha önce tribünde, mevcut yönetimdeki arkadaşın başka bir arkadaşla arasında hoş olmayan olay yaşanmıştı. Hiçbirimizin tasvip etmediği bir olaydı. Fakat eski yöneticiler, kulüp duayenleri bildiğimiz kişiler toplantılar yaptılar. 200 imzalı deklarasyonlar yaptılar. Bunları eleştirmedik, takdir ettik. Ama gelinen noktada 15 gün önce bir kulüp asbaşkanına saldırı yapıldı. İsmi önemli değil, bu Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı. Hiçbir kınama yapılmadı.'' Kafkas, Fatih Tekke'nin Avrupa'nın en iyi golcüsü olduğunu kaydederek, ''Fatih Tekke, çok samimi ve dürüst şekilde 'imza atmayacağım, ben gitmek istemiyorum' dediyse bu çocuğun Trabzonspor'a hizmetleri ve Trabzonspor'un menfaatleri düşünülerek alkışlanmalıydı. Bir Fenerbahçe'den Tuncay parasız şekilde başka takıma gidebilir. Ama bizim böyle lüksümüz yok'' dedi.

Kafkas, Yattara'ya ise teknik heyetin raporu doğrultusunda ceza vereceklerini belirtti.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş