kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Denizde kum Çeşme'de mekan

Çeşme köşe rehberiniz yeni mekanları ve en 'in' plajı, sıcağı sıcağına bildiriyor. Tatilci dikkat! dikkat! Kalem-kağıt hazır mııııı? Malumunuz iki hafta önce SABAH PAZAR'da iki sayfalık Çeşme yazısı hazırladım. Nerede yenir? Nerede kalınır? Geceleri nerede tepinilir? Alışveriş adresleri nelerdir?

EN HIZLI ÇIKIŞ YAPAN
Aa bizim yazı üç vakte kadar at çantaya, koş Çeşme'ye kıvamında etki yaratmamış mı? Maillerde sorular, arkadaşlarda SMS'ler bitmiyor sayın okur. Şu tatilimin üç gününde arayanlar için yaptığım rezervasyonun haddi hesabı yok. Nasıl da bütçeye ve isteğe göre mekan tavsiye ediyorum, olacak şey değil. Tabii Çeşme bu! Keşfet keşfet bitmiyor. İşte son tavsiyeler! Plajda son haftaların favorisi yeni açılan Sun&Sea. Offf ama ne plaj! Çeşme'deysem gündüzleri yerim belli. Altın Kum mevkiine gideceksiniz, Sun&Sea'den içeri girip en sondan bir önceki tahtta beni 'sere serpe' bulabilirsiniz. Çimlik alanı fazla olan, dört bir yanına kocaman tahtlar konuşlandırılmış bir mekan Sun&Sea. Özellikle denizin içine kurdukları tahtlar, kapanın elinde kalıyor. Nefis denizi ve püfür püfür esen havasıyla Sun&Sea'ye sezonun en hızlı çıkış yapan plajı ödülünü verdim gitti. Şimdi sırada perşembe gecelerinin bir numarası var. Dalyan'daki Mojito'nun içinde açılan Discorium tabii. Peki neden perşembe? Çünkü Discorium'un meşhur hip-hop geceleri Çeşme'de de devam ediyor.

O NE SAÇ, NE BACAK!
İnsan geceye akan gençleri görünce şaşkına dönüyor. Ben bu kadar güzel kızı, bu kadar lokum erkeği bir arada görmedim, göremedim. Sanırsınız 50 Cent'in (Amerikalı hip-hop yıldızı) klibinden fırlamışlar. Erkekler diz altına kadar inen tişörtler ve eşofman altı giyiyor, asla şapkasız çıkmıyorlar. Kızlar da mini eteksiz-hotpant'siz gelmiyorlar. (Yeni nesil kızlardaki o ne saç, o ne bacaktır Yarabbim) En önemlisi dibine kadar eğleniyorlar. Laf aramızda siz de benim gibi 20'li yaşlarınızın sonuna gelmişseniz için için 18'lik günlerinize geri dönmek istiyorsunuz. Neden? Neden? Neden? Bilmiyorsunuz ama gençliği çok kıskanıyorsunuz. Buraların en iyi DJ'i Fresh B de müzikleri yapınca koy veriyor, dans ediyorsunuz. Başka? Alaçatı'nın arka sokağı, Hacı Memiş Mahallesi! Mutlaka gezilmeli ve köy ruhu içe çekilmeli. Burada da Adaçatı'da bir şeyler içip, Sudan'da yemek yiyebilirsiniz. Ha unutmadan, Alaçatı sahilindeki Otto'da gece mehtap keyfi yapmadan da dönmeyin hani. Hatırım kalır valla.