kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kötülüklerin korkusuz savaşçısı

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
'Korkusuzlar'da gizli polisi oynayan ünlü şarkıcı İsmail YK: "Aksiyon dizisinde rol aldığım için çok mutluyum. Şarkıcı olmasaydım mutlaka polis olurdum. Şarkı sözlerimde bile kötülüklerle savaşıyorum..."..
İlk albümü 'Şapur Şupur'la çok eleştirilen, ikinci albümü 'Bombabomba.com'la 'En çok albüm satan sanatçı' ünvanını kazanan İsmail YK yeni savaş alanını oyunculuk olarak belirledi. atv'de yayınlanan 'Korkusuzlar'da özel timde görevli bir polisi canlandıran İsmail YK, 'Kendimi oyunculukta kanıtlamam gerek. Korkusuzlar'ın en keyifle izlenen dizi olması için elimden geleni yapacağım diyor. Ve ekliyor: Şarkıcı olmasaydım mutlaka polis olurdum. Çünkü her zaman kötülüklerle savaşmak isterim.'

* Dizide özel timde görevli bir polissiniz. İzleyiciye mesaj verme kaygınız var mı?
Öncelikle aksiyon dizisinde rol almaktan çok mutluyum. Ben şarkıcı olmasaydım, ressam olurdum. Ressam da olmasaydım mutlaka polis olurdum. Çünkü oldum olası kötülüklerle savaşmak istedim. Bu isteğimi şimdi şarkı sözlerimde gerçekleştiriyorum. Polis olsaydım elimde silahla kanunsuzların peşine düşecektim. Ben hayatımızı kanunsuz işlerle riske atmayalım diyorum... İkinci milenyumun çocuklarıyız. İki bin yıl önceki insanlarla aynı zeka seviyesine sahip bir hayat sürmemiz büyük bir ayıp.

AMACIM 'DAHA İYİSİ'
* Geleceğe yönelik planlarınızdan söz edebilir misiniz?
Sürekli gelecek planları yapıyorum. Hep yaptığım işlerle ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Felsefem şu; "Her iyiden daha iyi olan bir iyi mutlaka vardır." Bu düşünce doğrultusunda hep daha iyi olanı bulmaya çalışıyorum.

* Bulabiliyor musunuz?
Şimdiye kadar sorun çıkmadı. Yurtseven Kardeşler adı altında kardeşlerimle yaptığımız albümlerde her yeni albüm bir öncekinden daha çok beğenildi. Tek başıma yaptığım ilk albümüm 'Şapur Şupur' en çok satanlar arasında ikinci olmuştu. İkinci solo albümüm 'Bombabomba. com' ise birinci oldu.

* Birinciliği elde ettiniz. Bir sonraki 'daha iyi' ne olacak?
Elbette daha çok kişiye ulaşmak. Biliyorsunuz müzik sektörü bitmek üzere. Albümler satmıyor, şirketler kapanıyor. Ben önümüzdeki yıllarda albümleri satan birkaç şarkıcıdan biri olacağım. Ayrıca oyunculuğa da başladım. Kendimi oyunculukta kanıtlamam gerek. 'Korkusuzlar'ın en keyifle izlenebilir dizi olması için uğraşıyorum.

* Önümüzdeki yıllar hakkındaki öngörülerinizde nasıl bu kadar iddialı olabiliyorsunuz?
Öncelikle ben insanların hangi duygular içinde olduğunu, o duygulara hangi şarkılarla hitap edebileceğimi iyi biliyorum. Bu yönde şarkılar yapabilecek kapasitemin olduğunun farkındayım. Deneyimlerimin artmasıyla kendimi daha çok geliştireceğim, dolayısıyla da albümlerimi satmaya devam edeceğim.

ÇOĞUNLUGU TANIRIM
* Peki insanlar nasıl duygular içinde?
Bir çok albümün satmama nedeni çoğunluğa hitap edememeleri. Yapılan müzik türü ne olursa olsun çoğunluğun duygularını yakalamalı. Her erkek, kız arkadaşının fazla pahalı olan yerlere gitmemesi için dua eder. Çünkü parası kısıtlıdır. Ben bu durumu 'Şapur Şupur' ile şarkı yaptım. 'Allah Belanı Versin' diye bir şarkı yaptım. Çok eleştiri aldım. Neden? Bu şarkı da çoğunluğun duygularına tercüman oldu.

* Çoğunluğun neler hissettiğini nasıl biliyorsunuz?
Kendimi sokaktan soyutlamıyorum. Belli bir kesimin olduğu değil, çoğunluğun bulunduğu yerlerde geziyorum. Oradaki insanların duygularını, düşüncelerini, neler planladıklarını, neleri hayal ettiklerini gözlemliyorum.

* Albümleriniz çok satıyor. Ama yine de müzik sektörü içinde kabul edilmiyorsunuz gibi. Gerçekten böyle mi?
İnsanlar iki nedenden dolayı sevilmezler. Birincisi kötü insandır. İkincisi de kıskanılıyordur. Sektördeki insanlar benim kötü olduğumu söyleyemez. Çünkü beni tanımıyorlar. Geriye ne kalıyor? Kıskanılmak. Hiç kimsenin yukarıda olmasını istemiyorlar. Sonuçta halk beni kabul etti. Başkalarının kabul edip-etmemesini niye dert edeyim ki? Ayrıca burun kıvıranlar gizli gizli benim şarkılarımı dinliyorlar, biliyorum.

GİZLİ DİNLİYORLAR
* Nasıl gizli gizli dinliyorlar?
Benim şarkılarımı A grubu da B grubu da C grubu da dinliyor. Çünkü bu üç grupta yer alan herkesin duygularına yönelik şarkılar besteliyorum. Aşk, nefret, öfke gibi duygular her kültür, her eğitim ve her gelir düzeyine sahip olan herkeste aynıdır. Ama A grubu benim şarkılarımı gizli gizli dinliyor. Çünkü beni dinlediğini anlaşılırsa alay konusu olmaktan ürküyorlar. Sanki ben utanılacak bir iş yapıyorum, sanki şarkılarım kültürsüzlüğün göstergesi. Adımın İsmail olması ve taşralı olmamdan dolayı şarkılarım gizli gizli dinleniyor.

* Bu sizi üzüyor mu?
Hayır. Keyifle dinlesinler de nasıl dinlerlerse dinlesinler. Amacım mutluluklara ortak olmak, acıları paylaşmak.