kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"Scientology'nin kurucusu L. Ron Hubberd'in yazdığı 'Mutluluğa Giden Yol Kitabı'nın kopyasına kendi fotoğrafımı koyarak insanlara bedava verilmesini sağladım. Herkes kitabı web sitemden hiçbir şey ödemeden yükleyip okuyabiliyor."

Tom Cruise'un şeyhi geliyor!

HATİCE UTKAN
Soul ve funk müziğin usta ismi Isaac Hayes, bu akşam İstanbul Arena'da hayranlarına unutulmaz bir konser verecek. Ünlü oyuncu Tom Cruise gibi, Scientology tarikatına olan bağlılığıyla tanınan Hayes, Türkiye'ye gelmeden önce GÜNAYDIN'a konuştu ..
* Türkiye'de ilk kez konser vereceksiniz. Daha önce gezmek için buraya gelmiş miydiniz? Hayır gelmemiştim, bu ilk gelişim ve çok heyecanlıyım. Türk seyircilerin çok tutkulu ve enerjik olacağını düşünüyorum. Çünkü insanların içinde yaşadığı kültür onlara yansır. Bu kadar zengin bir kültürün insanlarının enerjik ve tutkulu olacağından eminim.

* Türkiye'yi tanıyor musunuz? Ülke hakkında çok şey bilmiyorum ama çok gizemli bir yer olduğunu düşünüyorum. Bu gelişimde nasıl bir yer olduğunu keşfedeceğim ve ülkeyle ilgili çok şey öğreneceğim.

* Scientology Tarikatı ile nasıl bir ilişkiniz var? Bir konuşmanızda 'Eğer aklı ve ruhu tanımak, hayatı bilmek istiyorsanız, 'Scientology Düşüncesinin Temeli' adlı kitabı okumalısınız. Çünkü bu kitap sizi doğru yola yönlendirecektir' demiştiniz. Bununla neyi kastediyorsunuz? Benim Scientology'e çok büyük bir inancım var ve çok saygı duyuyorum. Ve bu kitabın içinde kullanılabilir bilgiler var. Akılla ve ruhla ilgili çok önemli bilgiler veriyor. Scientology'yi öğrenmek için onunla ilgili her şeyi okumalı ve onun üzerinde çalışmalı... Sonra bu öğrendiklerinizi kendinize uygulayabilirsiniz. Scientology benim için çok faydalı oldu. Etrafımdaki insanlara bile yansıdı.

* Scientology inançları için 'sonsuzluğa açılan kapı' tanımı yapılıyor. Sizce de böyle mi? Kesinlikle! Özgürlüğe giden yol Scientology'den geçiyor. Kendi yaşamınızı değiştirebilecek ve etrafınızdaki insanlarla ilişkilerinizi etkileyebilecek teknolojiyi ve düşünceleri öğretiyorlar. Böylece yaşam standartınız ve amaçlarınız değişiyor. Bu harika bir şey!

* 'Southpark' adlı çizgi filmde 'Şef'i seslendiriyordunuz. Grammy ve Akademi ödülleriniz var. Soul ve funk müziğinde de öncü bir isimsiniz! Neredeyse her alanda çok aktifsiniz... Bunun çok sorumluluk isteyen bir şey olduğunu biliyorum. Benim için diğer insanlara ilham vermek çok önemli. Belki de bu şekilde gerçekte ne olmak istediklerini bulan insanlar vardır. Eğer bu anlamda biraz olsun katkım varsa sevinirim. Bu yüzden Scientology'e bu kadar inanıyorum ve bu yüzden 'Isaac Hayes Vakfı'nı kurdum. Vakıfta çocuklara iyi eğitim veriyoruz ve hayallerini gerçekleştirecek imkanlar sağlıyoruz. Bu şekilde onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

* Çok zor bir hayatınız olmuş. Sonra bir anda ünlü oldunuz. Bu arada düşüş dönemi yaşadınız mı? Bu müziğinize yansıdı mı? Hem de çok... Bugün, beni ben yapan her şeyi o zamanlara borçluyum. Onları yaşamasaydım böyle bir insan olmazdım. Müziğimle düşüncelerimi aktarmaya çalışıyorum. Ama hayatım bir macera gibi. Çok yanlışlarım da oldu ama her zaman yükseklere baktım ve başarılı oldum. Asla vazgeçmedim. Tom Cruise da tıpkı Hayes gibi Scientology Tarikatı'na çok bağlı.
Haberin fotoğrafları