kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Paris'te çalışan 'Lil Maaz', hem döner kesiyor hem de rap yapıyor.

Gel sen de ye Adana, humus...

Kaya GENÇ
Türk rapçi 'Lil Maaz', Paris'te çalıştığı restoranı tanıtmak için kebapçı arkadaşlarıyla bir klip hazırladı. Klibin gördüğü ilgi üzerine Maaz bir plak şirketiyle şimdiden anlaşma imzalamış bile..
Lil Maaz'ın Youtube'daki klibini bir Fransız arkadaşım aracılığıyla gördüm. Paris'teki bir kebapçı dükkânı, reklam olsun diye, bildiğimiz rap şarkılarından farksız bir klip hazırlamıştı. Hem Fransızca hem de Türkçe versiyonları bulunan klipte, kebapçıda çalışanlar, Fransız müşterileriyle birlikte şarkı söyleyip döner ve baklavanın güzelliklerini anlatıyor. Ancak Paris'te 18'inci bölgede, Guy Moquet'te bulunan Diyar restoranı tanıtmak maksadıyla çekilmiş bu klip şimdiden bu amacının ötesinde başarılara ulaştı. Zaten klibi seyrettikten sonra hemen temasa geçtiğimiz kebapçı-rapçi Lil Maaz da, bize müjdeyi verdi: "Plak şirketiyle anlaşma imzaladım, albümüm çıkıyor!" Sekiz erkek, iki de kız kardeşi olan ve Siirtli büyük bir aileden gelen 'Lil Maaz', gerçek adını söylemiyor. Çocukluğunda sokaklarda simit satan Lil Maaz, daha sonra Paris'e göç etmiş. Yeni ülkesi Fransa'yı çok sevmekle birlikte "tarihimi, kültürümü ve kebap aşkımı asla unutmam" diyor.
- Hem kebapçı hem de rapçisiniz değil mi?
- Benim turizm sektöründe önemli bir tecrübem var. Kuşadası, Marmaris, Pamukkale gibi yerlerde çalıştım. Bu işleri sevmemin sebebi, insanlarla iletişimi sevmemden kaynaklanıyor. Diyar Restoran'da ise bir buçuk senedir çalışıyorum.
- Peki şarkıyı yapmak nereden aklınıza geldi?
- Günlerimiz "Salata, domates, soğan, mayonez, ketçap," diyerek geçiyordu. Bir gün düşündüm, dedim ki yahu her şey hakkında bir şarkı var ama kebap hakkında bir şey yok. Ben yola böyle çıktım.

KENDİNDEN GEÇEN MÜŞTERİLER

- Klibiniz gayet profesyonelce hazırlanmış.
- Klipte oynayanların hepsi amatör. Nakarat kısımları da dahil olmak üzere klipteki sesler ve görüntüler müşterilerimizle arkadaşlarımıza ait.
- Kameraman da kebapçıda çalışanlardan biri miydi?
- Kameraman bir müşterimiz aslında. Kendisi gerçek kameraman değil, ama elinde kamerayla çekim yapmak çok hoşuna gidiyor.
- Şarkıyı reklam maksadıyla hazırladınız herhalde, ama bir yandan da gerçek bir rap parçası olmuş.
- Benim bu şarkıyı yapmaktaki amacım biraz eğlenmek ve uluslararası bir ünü olan kebabımızı gülerek ve güldürerek tanıtmaktı. Fransızlar kebabı zaten çok seviyor, benim yaptığım şarkıyla sevgileri artarsa bu beni memnun eder.
- Klipte bir birlik mesajı da yok mu?
- Ben ter türlü ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşıyım. Bunun önüne geçmek için de herkesi birlik olmaya davet ediyorum.
- Bir noktada siz döner keserken müşteriler kendilerinden geçiyor.
- Müşterilerim çekici olduğumu düşünürler, klipte gördüğünüz de benim doğal halim, onu seviyorlar. Bu arada unutmadan hemen söyleyeyim... İnternet üzerindeki klibimizin başarısını keşfeden bir plak şirketiyle sözleşme imzaladım. Ayın altısında albümüm çıkıyor. Bu benim için çok sevindirici bir haber.