kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yurtta orman yangınları

Yeni Haber
KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN YANGINI

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde çıkan yangında, 50 hektarlık alandaki çam ve meşe ağaçları zarar gördü.

Kahramanmaraş merkez ilçeye bağlı Altınova köyünde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yayılarak Hopurlu köyü ormanlık alanına sıçradı.

Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Kılılı, Beyoğlu ile Yeşilyöre Belediyelerine ait itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla söndürülen yangında, 50 hektarlık alandaki çam ve meşe ağaçları zarar gördü.

Soğutma çalışmaları devam eden yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

DENİZLİ'DE ORMAN YANGINI


Denizli'nin Kale ilçesinde orman yangını çıktı.

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, ilçeye bağlı İncecik mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, 10 hektar genç kızılçam ormanının zarar gördüğünü bildirdi.

Bölge müdürlüğüne bağlı ekiplerle yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Oklu, ''Denizli'de bulunan söndürme helikopterinin yanı sıra Muğla, İzmir ve Antalya'dan gelen helikopterler, 10 arazöz ve 60 orman işçisi katılıyor. Çevre ilçelerden itfaiye ekipleri de geldi'' dedi.

Oklu, yangının, sigara izmariti veya ihmal nedeniyle çıkmış olma ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

İSTANBUL'DA ORMAN YANGINI

Pendik'te yaklaşık 4 hektarlık alanda etkili olan orman yangını, uçak ve helikopter desteğiyle kontrol altına alındı.

Aydos mevkiinde çıkan ve 2 hektarı orman olmak üzere yaklaşık 4 hektarlık alanda etkili olan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz, İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait 10 arazöz ve çok sayıda ekip ile müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına havadan da 1 helikopter ve 1 uçak destek verdi.

Yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi.

ÇANKAYA AHLATLIBEL'DE ORMAN YANGINI

Çankaya ilçesi sınırlarındaki Ahlatlıbel bölgesinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.

Yangın, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Çankaya Belediyesine ait araç ve ekiplerin müdahalesiyle saat 16.20 sıralarında söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 1 hektarlık alana yayılan yangının, ormanlık alandan geçen enerji nakil hattından kaynaklanmış olabileceği bildirildi.

Konya yolundan geçen vatandaşların da araçlarını park ederek, söndürme çalışmalarına katıldıkları görüldü. Yangın nedeniyle Konya yolunda trafik bir süre aksadı.

KOCAELİ'NDE ORMAN YANGINI


Kocaeli'nin Alikahya beldesinde bozuk baltalık alanda çıkan yangın, söndürüldü. Yangında, 3 hektarlık alan zarar gördü.

Fatih Mahallesi'nde Batı Alikahya Özel Ormanı'nda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, İzmit Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile vatandaşlar müdahale etti.

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan, ancak ekiplerin kısa sürede müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucunda söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede, 3 hektarlık bozuk baltalık alan zarar gördü.

(AJANSLAR)