kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yenilgi Trabzonspor'u karıştırdı

Yeni Haber
UEFA İnterto Kupası 3. Tur'unda Romanya'nın Otelul Galati takımına her iki maçta da 2-1 yenilerek Avrupa kupalarına veda eden Trabzonspor'da şok yaşanıyor.

Henüz sezon başlamadan alınan bu başarısızlık camiayı karıştırırken, taraftarların başta yönetim ve teknik direktör Ziya Doğan'ın istifaya davet etmesi, huzursuzluğu bir kat daha artırdı.

Geçtiğimiz sezon yaşadığı kabus dolu yılı bu yılda yeniden tekrarlamak istemeyerek ligi açan Trabzonspor'un üzerine, 2006-2007 sezonunun başlamasına iki hafta kala, kara bulutlar çöktü.

Liglerin bitiminin ardından Fenerbahçe'den Serkan Balcı, Samsunspor'dan Adnan ve geçtiğimiz sezon Kayseri Erciyesspor'da forma giyen Jabi'yi renklerine bağlayan Bordo-Mavili ekip, geçtiğimiz hafta içerisinde de Stepanov'u 3.5 milyon Euro'ya Porto'ya satarken, eski futbolcusu Tolga'yı da 1 yıllığına kiraladı.

Taraftarlar, rakip takımların dünya çapında yıldız oyuncuları transfer ederken, Nuri Albayrak başkanlığında yönetimin ismi ön plana çıkmış hiçbir oyuncuyu kadroya katmamasına büyük tepki gösteriyordu. Bordo-Mavili taraftarlar, yıldız oyuncu tepkisini ve takımlarından bu yılda umutsuzluklarını kombine biletlerine fazla ilgi göstermeyerek ortaya koydular. Yönetimde teknik direktör Ziya Doğan'ın en az 2-3 oyuncu isteğine karşılık, aralıkta yapılacak olan kongrede mali bütçenin denk çıkması için pek yanaşmaması, yıldız transferinin askıya alınmasındaki başlıca etkendi.

Trabzonspor'un İntertoto Kupası 2. Tur'unda Arnavutluk'un Vllaznia'ya iki maçta toplam 10 gol atarak elemesi, camiayı futbol konusunda pek umutlandırmazken, alınan farklı galibiyetler takıma moral oldu. Bordo-Mavili takımın Romanya liginin orta sıralarında mücadele eden Galati'ye iki maçta da 2-1 yenilerek UEFA Kupası hayallerini başlamadan bitirmesi camiada büyük tepkiye neden oldu. Camiada okların hedefi, istenilen transferleri yapmayan Başkan Nuri Albayrak ve ekibi ile teknik direktör Ziya Doğan oldu. Dünkü karşılaşmanın son dakikalarında yönetimi istifaya çağıran taraftarlar, Ziya Doğan'a tepki gösterirken, kredinin azaldığının mesajını verdiler.

Aralık ayına kadar istifa etmeyi düşünmeyen yönetim, Ziya Doğan'ı yeniden masaya yatırdı. Başkanın sahip çıkmasıyla bugüne kadar görevinde kalan Doğan'ın durumunun bu hafta içerisinde yapılacak olan yönetim toplantısından sonra netleşeceği belirtildi. Doğan'a göreve ilk gelişinden beri karşı olan bazı yöneticilerin, lig başlamadan hocanın görevine son verilmesi taraftarı olduğu dile getirildi.

Taraftarların tepkilerini doğal karşılayan Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Trabzonspor'un Intertoto Kupası'ndan elenmesi sonrasında aceleyle alınacak her kararın yarardan çok zarar getireceğini söyledi. Kafkas, kupadan elendiklerini ve bunun için çok üzgün olduklarını belirterek taraftarın tepkisini normal karşıladıklarını kaydetti.

Tepkilerin bireyselleştirilmemesi gerektiğini ifade eden Kafkas, istifa gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi. Aceleyle alınacak kararların doğru olmadığını belirten Kafkas, herkesi sağduyuyla hareket etmeye çağırarak şunları söyledi:

''Yönetimin istifası Trabzonspor'a artı kazandırmaz. Hiçbirimizin beklemediği bir sonuçtu. Ama bu tür durumlarda sıcağı sıcağına alınacak karar sağlıklı olmaz. Öncelikle sağduyulu olmamız gerektiği kanaatine vardık. Taraftarın yönetim kurulunu istifaya davet etmeleri bir tepkidir. Bu tepkiyi normal karşılıyorum. 90 dakika 12. adam olarak takımlarını desteklediler. Şahsi olarak tasvip etmediğim, olayın kişiselleştirilmesiydi. Yönetim gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Yönetimin istifası Trabzonspor'a artı kazandırmaz. Zaten aralık ayında kongre yapacağız. Bu kaostan sakin düşünüp bir yol bulmamız gerekiyor. Taraftar tepkisinde haklı ama biz sorumlu kişiler olarak sağduyulu olmalıyız."

Bordo-mavili kulübün 40. yılının kutlanacağı bir haftaya aldıkları kötü sonucun rast geldiğini ifade eden Kafkas, "Camia olarak birlik, beraberlik içinde bugünleri aşmamız gerekiyor. Şimdi uyuyan gezen bir takım olur derseniz ki, böyle ruhsuz mücadele olmaz. Ama takımımız iyi mücadele etti. En az 4-5 net gol pozisyonu yakaladı. Olmadımı olmuyor. Onun için fazla söyleyecek şey yok." diye konuştu.

Kafkas, yabancı transferinde kontenjanın olmadığını ancak transferde Trabzonspor menfaatleri doğrultusunda gereğini yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İntertoto'da alınan mağlubiyetler sonrası koltuğu tartışma konusu olan teknik direktör Ziya Doğan ise Galati karşısında son vuruşlarda becerikli olamadıklarını ve bu nedenle turu geçecek sonucu elde edemediklerini söyledi. Lige moralli girmek istediklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini dile getiren Doğan, "Ama profesyonellikte bu tür şeyler var. Bir an önce lige motive olmamız gerekiyor. Aslında oyuncularıma çok fazla bir şey söyleyemiyorum. Dün şansızdık diyebilirim." şeklinde konuştu.

Bir Avrupa maçında bu kadar net gol pozisyonuna girmelerine rağmen turu geçecek skoru bulamamalarının düşündürücü olduğunu ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orada bir eksikliğimiz var. Özellikle baskılı oynadığımız bölümde kenarları çok fazla kullanamadık. Zaman zaman kenara çıktığımızda etkili toplar geldi ve gol hamlesi yapamadık. Sonuçta elendik, üzgünüz. Ama hayat devam ediyor. Ben iddia ediyorum, bu takım iyi takım olacak. Ama şu anda eksikliklerimiz var. Bu eksiklikleri gidererek üç kulvarda rakipler yarışırken biz ligde haftadan haftaya maç onayacağız. Her olumsuzluktan bir olumlu durum çıkarmak lazım. Benim oyuncularım iyi mücadele ettiler ama gol atamadık. Üzgünüz yapacak bir şey yok. Artık lige hazırlanacağız."

CHA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş