kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Toplantıdan sonra Ahmet Türk (sağ başta) Meclis'e giderek bilgi aldı.

DTP'li vekillere Öcalan yasağı

ANKARA
Adalet Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğine göre, DTP Meclis'te grup kuramaz ve ilgili komisyonlara vekil sokamazsa Öcalan'la görüşmeleri mümkün olmayacak..
Adalet Bakanlığı, Meclis açıldıktan sonra DTP'ye geçecek vekillerin İmralı'da bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerini, yönetmelik değişikliği ile engelledi. Adalet Bakanlığı, hükümlü ve tutuklu ziyaretini düzenleyen yönetmelikte "DTP değişikliği" yaptı. Buna göre, bir milletvekili, Terörle Mücadele Kanunu'nda yer alan suçlardan hüküm giyen veya bu suçlarla yargılanan tutuklularla görüşme yapamayacak. TBMM'nin ilgili komisyonlarında görev yapan milletvekilleri, komisyon başkanlığının bilgisi dahilinde, ancak görevleri çerçevesinde bu tür tutuklu ve hükümlüleri ziyaret edebilecek. Yönetmelik kapsamındaki suçlar arasında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, Anayasa ihlali, silahlı örgüt üyeliği" de yer alıyor.

KOMİSYON GEREKİYOR
DTP'li vekillerinin Öcalan veya sayılan diğer tutuklu - hükümlülerle görüşebilmeleri için Meclis'te grup kurmaları gerekiyor. Yada DTP'nin Meclis'te kurulan komisyonlara milletvekili sokması ve komisyonda görevlendirilmesi gerekecek.