kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir Karaburun arasında deniz seferleri başlıyor

07.07.2007
İzmir ile Karaburun arasında özel bir denizcilik şirketi tarafından deniz seferleri başlatılacağı bildirildi..
Teknomar Denizcilik şirketi tarafından işletilecek hattın ilk seferi, yarınki deneme seferinin ardından 8 Temmuz 2007 Pazar günü Üçkuyular İskelesi'nden kalkacak katamaran tipi tekne ile yapılacak. Teknomar Denizcilik Genel Müdürü Gürkan Çanga, kara yolu ulaşımında coğrafi koşullar nedeniyle zorluklar yaşanan İzmir-Karaburun arasında deniz bağlantısı kuracaklarını söyledi.

Karaburun halkından gelen yoğun talep üzerine bu proje üzerinde çalışmaya başladıklarını ve bunun sonucunda ilçenin turizm potansiyelini de göz önünde bulundurarak ilk etapta bir katamaran tipi tekne ile sefer başlatma kararı aldıklarını kaydeden Çanga, şunları kaydetti:
''İlk etapta 1 katamaran tipi çift motorlu tekne ile sefer başlatıyoruz. 67 yolcu kapasiteli tekne ile yılın 4 mevsimi için değişen sıklıklarda tarifeler oluşturduk. Üçkuyular Karaburun iskeleleri arasında yaz aylarında toplam 8, bahar aylarında 6 ve kış ayalarında da 4 sefer düzenleyeceğiz. Kişi başına 12 YTL'lik fiyat belirledik. Yüksek güvenlik sistemi ile donatılan teknemiz 32 millik mesafeyi 1 saat 20 dakikada tamamlayacak. Yaptığımız fizibilite çalışmalarına göre ortalama yüzde 58'lik doluluk oranını yakalayacağız. Deneme seferimizi yarın Üçkuyular
İskelesi'nden yapacağız. Bir yıllık süreçte 100 bin kişiyi taşımayı hedefliyoruz.''

Karaburun-İzmir hattı seferlerinin şirketleri için çok karlı olmadığını, ancak şirket kurucularının İzmirli olması nedeniyle özveride bulunduklarını dile getiren Çanga, deniz seferleri ile birlikte Karaburun'a günübirlik ziyaretçi sayısının önemli oranda artmasını beklediklerini söyledi.
Çanga, 100 bin yolcu sayısına ulaşmaları halinde, ikinci gemiyi devreye sokabileceklerini ve bununla birlikte Mordoğan, Foça, Karşıyaka gibi iskelelerini de kullanıma dahil edebileceklerini sözlerine ekledi. Karaburun Belediyle Başkanı Serdar Yasa ise Osmanlı döneminden 1950'li yıllara kadar İzmir ve Karaburun arasında düzenli deniz seferleri olduğunu, ancak kara yolu ağına önem verilmesiyle birlikte bu seferlerin sona erdiğini söyledi.

İlçeye uzanan kara yolunun çok virajlı olması nedeniyle insanların doğal güzellikleri bilmesine rağmen Karaburun'a gelmeyi tercih etmediğine işaret eden Yasa, ''Deniz seferleri insanların yol bahanesini ortadan kaldırarak. İlçemizin turizm ve ticaret hareketliliğini artıracak. Karaburun, turizmde hak ettiği noktaya gelme yolunda önemli mesafe kat edecek'' dedi.

AA