kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şener: En büyük makama talip oldum

AA
Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ''Öyle zannediyorum ki seçip meclise gönderdiğiniz bir milletvekili veya bakan olarak hiçbirinizi mahçup etmedim'' dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Abdüllatif Şener, Gemerek ilçesinde Seyrantepe Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Şener, törende yaptığı konuşmada, 16 yıldır aktif siyasette olduğunu, düşünce, inanç, mezhep ve siyasal parti farklılıklarının ülke açısından bir zenginlik olduğunun hep söylemlerinde ana merkezi oluşturduğunu söyledi.

Bunun bir toplumsal kültür durumuna dönüşebilmesi için siyasal mücadeleyi verdiğini anlatan Şener, ''Ve hep toplumsal kültürümüzde bir değişime, bir dönüşüme ihtiyaç olduğuna inandım'' diye konuştu.Bu değişimin özünde sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularının bulunması gerektiğine inandığını anlatan Şener, şunları kaydetti:

''Seçim mitinglerinde parti propagandalarının yerine Mevlana'dan, Yunus Emre'den, Hacı Bektaşi Veli'den birlik, beraberlik ve dostluk mesajlarını taşımaya çalıştım. Ve öyle zannediyorum ki seçip meclise gönderdiğiniz bir milletvekili veya bakan olarak hiçbirinizi mahçup etmedim. Seçilenler açısından en kötü durum, seçenlere (elimiz kırılsaydı da bunu seçmeseydik) dedirttirmektir.''

İsminden dolayı kimsenin üzüntü duyduğunu düşünmediğini ifade eden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sadece Sivas veya Gemerek olarak değil, Türkiye'nin dört bir yanında, her yerde milletimizin bütün fertleri kendilerini temsil eden biri olarak benim kimliğimden ve kişiliğimden rahatsızlık duymamışlardır. Bu belki de siyaset yapan biri için elde edebileceği kazançların en büyüğüdür. Bana göre bu bir zirvedir. (Neden 22 Temmuz seçimlerinde aday olmadın?) diyorlar. Ama ben belirteyim ki, böyle bir noktada, böylesine olumlu bir algılamanın tüm Türkiye sathında yaygın olarak bulunduğu bir ortamda, milletvekilliğini bırakmaktan daha büyük bir makam olamaz. Ben, en büyüğüne talip oldum, en büyüğünü yakaladım. Bundan dolayı da mutluyum. Doğru karar verdiğimi düşünüyorum.''

Şener, Türkiye'de pozitif bir toplumsal kültürü oluşturmayı siyasetin merkezine koymuş biri olarak bakan sıfatıyla en son yapacağı açılışın bir kültür merkezi olmasının kendisini duygulandırdığını da sözlerine ekledi.

Şener, açılışın ardından merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.