kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli uyardı: DTP'li kadınlarla asenalar tartışsın

Uğur BECERİKLİ
"Biz Kürtçe'ye değil, bölücülere karşıyız" diyen Bahçeli, erkek vekilleri de uyardı: DTP'de çok sayıda kadın vekil var. Olası tartışmalar sevimsiz görünür. Kadın vekillerimize çok iş düşüyor..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün sabah saatlerinde il başkanları ile toplantı yaptı. Öğleden sonra ise MYK toplanarak yeni dönem stratejilerini belirledi. Meclis'e girmeye hak kazanan DTP'li bağımsızlara karşı tavırları konusunda değerlendirmede bulunan Bahçeli, "Bizim Kürtçe konuşan insanlarla bir problemimiz yok" dedi. Bahçeli şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı herkes bizim için aynı değerdedir. Biz insanların bölücü olup olmadıklarına bakarız. Bölücülüğe gereken tavrı gösteririz. Kimse kavga edeceğimiz yönünde bir intibaaya kapılmasın " dedi. Bu arada DTP'lilerin çok sayıda kadın milletvekili olduğu ve bunlarla, MHP'nin erkek milletvekilleri arasındaki olası tartışmaların sevimli görünmeyeceğini belirten Bahçeli'nin şu uyarıyı yaptığı öğrenildi: "Kadın milletvekillerimize önemli görevler düşüyor. Ülkenin birliği ve bütünlüğü konusunda ortaya çıkacak gelişmelerde kadın vekillerimiz de gerekli cevabı verecektir. Erkek milletvekilleri DTP'nin kadınlarıyla tartışmaya girmekten kaçınmalı." Bu arada tüm il başkanlarından seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme raporu hazırlamalarını isteyen Bahçeli. partisinin bir Cumhurbaşkanı adayı göstermesi konusunu ise AKP'nin tavrına göre belirleyeceklerini söyledi.

YUMRUKLAŞTILAR
İl başkanları toplantısının bitmesinin ardından ise Genel Merkez girişinde İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu ile MHP eski Malatya Milletvekili Namık Hakan Durhan arasında gerginlik yaşandı. Barutçu ile Durhan arasında yumruklaşmaya kadar varan gerginlik diğer il başkanları ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır'ın müdahalesiyle yatıştırıldı. Durhan, "Önemli bir şey değil, bana selam verdi almadım, sonra saygısızlık etti büyütülecek bir şey değil" dedi.