kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terör örgütünde çatlak büyüyor

Ali Kemal ERDEM /HABER MERKEZİ
Kandil'deki patlama haberleri, PKK'daki bölünmeyi su yüzüne çıkardı. Her bölgede, rekabet halindeki üç terörist liderden birinin etkisi söz konusu..
Kandil Dağı'nda örgüt içi hesaplaşmada, bir teröristin üzerindeki bombaları patlatarak 4 örgüt üyesinin ölümüne bir çoğunun yaralanmasına yol açtığı yönünde dün basın yayın organlarında yer alan haberler, PKK içindeki liderlik çekişmesini bir kez daha gündeme getirdi. Terör uzmanı Tuncer Günay'ın verdiği bilgiye göre, PKK içinde örgütün Abdullah Öcalan'dan sonraki lideri Murat Karayılan ile silahlı kanadının başındaki Suriyeli Bahoz Erdal kod adlı Feyman Hüseyin arasındaki çekişme kırsal alandaki teröristleri de böldü. Karayılan, Feyman Hüseyin ve Cemil Bayık'ın her biri PKK'lıların faaliyet gösterdiği farklı alanlardaki militanlar arasında diğerine göre daha fazla sözü geçer hale gelmeye başladı. Tuncer Günay'ın verdiği bilgilere göre Karayılan ve Hüseyin rekabetindeki son durum şöyle: Hüseyin, Kuzey Irak'ta Kandil bölgesinde daha hakim. 80 kilometre ilerisinde ise Murat Karayılan'ın kampı bulunuyor. İki taraf da birbirlerinin sahasına girmiyor. Hüseyin'in daha çok Talabani'ye yakın dururken Karayılan'ın hem Barzani hem de Talabani çevresiyle ilişkileri bulunuyor.

BAYIK-KARAYILAN İŞBİRLİĞİ
Kuzey Irak'ın Türkiye sınırındaki Hakurk, Behdinan bölgelerindeki kamplarda ve Cudi dağı bölgesindeki militanlar ise örgütün bir başka etkili ismi Cemil Bayık'a yakın durmakta. Cemil Bayık ise Karayılan-Hüseyin rekabetinde ağırlığını şu an için Karayılan'dan yana koymuş durumda.