kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rusya'da kargo uçağı düştü: 7 ölü

Yeni Haber
Rusya'nın başkenti Moskova'da 43 yıllık bir kargo uçağının kalkıştan kısa süre sonra düştüğü ve 7 kişilik mürettebattan kurtulan olmadığı bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Viktor Beltsov, yaptığı açıklamada, özel bir taşıma şirketine ait A-12 tipi, 4 motorlu 43 yıllık kargo uçağının, bu sabah 04:22'de (TSİ 03:22) Moskova yakınlarındaki Domodedova havaalanından kalkışından kısa süre sonra yere çakıldığını söyledi.

Uçağın boş bir araziye düştüğünü ve geniş bir alanda çukur açtığını ifade eden Beltsov, uçağın düştüğü bölgede kimse bulunmadığı için başka can kaybı olmadığını kaydetti.

Beltsov, kurtarma ekiplerinin uçağın kokpitinde konuşmaların bulunduğu kayıt cihazını bulduğunu belirterek, uçağın düşüş nedenin henüz belirlenemediğini ifade etti.

Kargo uçaklarının en fazla 20 ton yük taşımasına müsaade edildiğini hatırlatan Beltsov, uçakta 9 ton yük bulunduğunu, dolayısıyla uçağın aşırı yükten düşme olasılığının olmadığını kaydetti.

Uzmanlar, Rusya'da kargo uçaklarının genellikle aşırı yükten dolayı düştüğünü, şirketlerin sahte belgelerle yük miktarını çok daha az gösterdiklerine dikkat çekiyorlar.

Rusya'da önceki gün Ural Dağları'nın bulunduğu Udmurtia bölgesinde de özel bir helikopter düşmüş ve içindeki 5 kişi hayatını kaybetmişti.

(AA)