kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal muhaliflerine çöp kamyonlu barikat

CHP Genel Merkezi önünde Baykal'a karşı toplanan muhaliflerin eylemi sönük geçti. Çankaya Belediyesi ise gösteriyi çöp kamyonlarıyla engelledi..
CHP'de seçimden hemen sonra 'halk hareketi' için düğmeye basan muhaliflerin ilk eyleminde büyük bir kalabalık toplanmadı. Günler öncesinden duyurulan eyleme 300 civarında muhalif katıldı. Adana, Mersin, Hatay, Menemen ve İstanbul CHP il ve ilçe teşkilatlarından gelen küçük grup, "Baykal istifa", "CHP yan gelip yatma yeri değildir", "Halk solcu, Baykal yolcu" sloganları attı. Bir açıklama yapan eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Erhan Baydar, "Çözüm suçlama değil, istifadır" dedi.

KÖFTECİYİ DE KIZDIRDILAR
CHP'li Çankaya Belediyesi ise, katılımcıların sayısının fazla olması durumunda onlara rahat meydan bırakmamak için çöp arabalarını ve asfalt makinelerini bir gece önce küçük alana park etti. Eylemciler de bazı kamyonların üzerine çıkarak "Partide değil ülkede iktidar" pankartı yerleştirdi. Bu arada CHP Genel Merkez binasına muhaliflere misilleme olarak dev bir Türk bayrağı ile altında "Cumhuriyetin yıkılmayan tek kalesi CHP Sorosçulara teslim edilmeyecek" yazılı kalpaklı Atatürk posteri asıldı. Genel Merkez önünde çok sayıda Çevik Kuvvet polisi önlem aldı. Bu arada büyük kapsamlı bir eylem olacağı beklentisi içinde olan bayrak ve su satıcılarının yanı sıra tezgah açan köfteci de tam bir hayal kırıklığına uğradı. Az sayıda katılımcının olduğu eylemin kısa sürmesi ve satış yapamaması üzerine köfteci, "Bu ne biçim eylem" diyerek tepki gösterdi. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ise şunları söyledi: "Çöp arabalarımızın bulunduğu alanda bir haftadır zemin çalışması yapılıyor. Biz de arabalarımızı Genel Merkez'in önündeki ve arkasındaki alana bırakıyoruz. Barikat yapma gibi bir şey söz konusu değil."
Haberin fotoğrafları