kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cuma Sabah 
MEHMET TEZ

'Böyle rockçı yok!'

Bira içen, sigara böreği ve kızarmış patates yiyen, CD ve bilet fiyatlarını pahalı bulan rockçı yokmuş. Geçen hafta rockçı olduğunu söyleyen bir grup okur, bunu iddia etti.
Klasiktir. Bir filmde mesela avukatlarla ilgili bir sahne vardır. Hemen baro açıklama yapar: "Böyle avukat yok!" Bir ara Erol Köse komik bir klip çekmişti, hemşireler ayaklanmıştı: "Böyle hemşire yok." veya bir ara hamamcılar ayaklanmıştı Ferzan Özpetek'in filminden sonra: "Böyle hamamcı olmaz..." Mesela bir manken, "Ben işadamlarından parayla birlikte olma teklifi aldım," der, Ticaret Odası Başkanı açıklama yapar: "Öyle işadamı yok." Mankenler açıklama yapar: "Öyle manken yok." Yok deyince, yok oluyor herhalde...

MİZAHTAN ANLAMAYANA...
Geçen gün bir adet 'mizah' yazısı yazdım. Maalesef 'mizah' diye tırnak içinde yazmak durumundayım. Bir sürü at gözlüklü, muhtemelen test çözmekten cümle kurmayı ve metin okumayı unutmuş, okuduğunu anlamayan ve rockçı olduğunu iddia eden zat (belli ki birbirlerini internette gaza getirip) bana mesaj atmış. Terbiyesizlikleri, küfür ve hakaretleri, durumlarını gözler önüne seriyor. Onlara yanıt bile vermem. Şimdi vereceğim yanıt, yazımı anlamayan ve bana küfür yerine eleştiri mesajı atan okurlara: Ben hakikaten çok, ama çok üzgünüm. Sizin anlayabileceğiniz gibi ilkokul düzeyinde bir yazı yazmadığım için... Size alışık olduğunuzun dışında, yetişkin muamelesi yaptığım için... Her cümlenin ardından "Bu bir espridir," diye büyük harflerle belirtmediğim için... Sizin gibi düşünen, sizin gibi yazan, kendini sizin gibi ifade eden genç insanların kendini rockçı olarak görüp, bu işi sahiplenmeye çalıştığını gördüğüm için, çok ama çok üzgünüm.

NOT: Allah'tan hâlâ okuduğunu anlayan okurlar çoğunlukta. Onlara teşekkür ediyorum.