kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En pahalı internet Türkiye'de

17.07.2007
Türk Telekom'un yeni aboneden 14 YTL eski aboneden 29 YTL alınması uygulamasına son vermesi gerektiğini kaydeden Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Başkan Vekili Mustafa Dinç, internetin dünya ölçeğinde makul fiyatlara çekilmesi gerektiğine işaret etti.

Dinç, OECD'nin son raporunda da Türk tüketicisinin dünyanın en pahalı internet erişimini kullanan tüketici olduğunu, Türk Telekom'un ise en pahalı ADSL sağlayıcısı olduğunun görüldüğünü belirtti. Dinç, "Telekom Genel Müdürü Paul Donny artık kendisini tüketici, yargı, rakipleri ve yatırımcı ortakları karşısında zor duruma düşüren akıl hocalarını değiştirmeli, Tüketiciler Birliği'nin görüşünü almadan tarife ve uygulama yapma hatasından kurtulmalıdır" diye konuştu.

TTnet'in ''Yaz Fırtınası'' adını verdiği ADSL kampanyası hakkında Rekabet Kurulu'nun verdiği durdurma kararını değerlendiren Tüketiciler Birliği, ''Attığı her adım yargıdan dönen, tüketiciyi kızdıran, rakipleri isyan ettiren Türk Telekom akıl hocalarını artık değiştirmelidir'' açıklamasını yaptı.

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Başkan Vekili Mustafa Dinç, Türk Telekom'un ADSL ücretlerinde yüzde 50 indirime giderek, söz konusu kampanyayı ''Yaz Fırtınası'' adı altında tüketicilere sunduğunu anımsattı.

Türk Telekom'un dünyanın en pahalı tarifesini uyguladığını söyleyen Dinç, Türk Telekom'un müşteri kazanmak amacıyla fiyatlarda indirime gittiğini ve hediye modem vaat ettiğini kaydetti. Türk Telekom'un piyasadaki tekel ve hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle rakipleri tarafından Rekabet Kurumu'na şikayet edildiğini anlatan Dinç, Rekabet Kurumu'nun Türk Telekom'un ''Yaz Fırtınası'' ve maliyetinin altında olan bütün kampanyaları durdurduğunu ifade etti. Dinç, ''Toptan fiyatın yüzde 32 altında bir fiyatla rakiplerini de piyasadan silerek tekel konumunu güçlendirmek isteyen Türk Telekom artık duvara tosladığının farkına varmalıdır. 'Yolunu bulma' operasyonu Rekabet Kurumu tarafından şimdiye kadar pek görülmeyen ihtiyati tedbir uygulaması ile durdurulmuştur'' dedi.

(ANKA)