kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Askeri lise öğrenimi 5 yıla çıkıyor

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), askeri lise öğreniminin 5 yıl olması yönünde çalışma başlattı.

Orta dereceli askeri okullarda hazırlık sınıfı dahil 4 yıl olarak verilen eğitim, 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı dahil 5 yıl olacak.

Yeni eğitim sistemi, TSK'nın muazzaf personel ihtiyacını karşılayan Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İstanbul'daki Kuleli Askeri Lisesi, İzmir'deki Maltepe Askeri Lisesi ve Bursa'daki Işıklar Askeri Lisesi ile İstanbul Heybeliada'daki Deniz Lisesinde uygulanacak.

Yabancı dil ağırlıklı olarak hazırlık sınıfıyla beraber 4 yıl eğitim verilen askeri liselerde, Milli Eğitim Bakanlığı ile uyumlu bir müfredat veriliyor. Yatılı olarak eğitim gören öğrencilerin diğer giderleri devlet tarafından karşılanıyor.

Askeri liselerde, dost ve müttefik ülkelerden misafir öğrenciler de eğitim görüyor.

Astsubay Meslek Yüksek Okuluna öğrenci yetiştirmek amacıyla TSK Sağlık Astsubay Hazırlama Okulu ile TSK Bando Astsubay Hazırlama Okulunda da eğitim ve öğretim veriliyor.

Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtilen amaç ve ilkeleri gerçekleştirmenin yanı sıra askeri liselerde, öğrenci merkezli eğitim modeli uygulanıyor. Ezberci ve hatırlatmaya dayalı uygulamalar yerine ''öğrenci merkezli'' bir eğitim sistemiyle anlama, kavrama ve analiz yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Bilimsel ve bedeni yeterlilik ile askeri tutum ve davranışların kazandırıldığı askeri liselerde, öğrencilerin bilişim teknolojisini öğrenmeleri ve kullanmalarına da ayrı bir önem veriliyor.

(AA)