kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

72 yaşında bilgisayar öğrendi

Yeni Haber
Rize'de "Bilgisayar Geri Dönüşüm Projesi" kapsamında düzenlenen kursa katılan 72 yaşındaki bedensel engelli Dursun Küçükkazdal, 60 saatlik kurs sonrası bilgisayar kullanmayı öğrenerek bilgisayar sahibi oldu.

İlerleyen yaşına rağmen kursa gidip bilgisayar öğrenen Küçükkazdal, gençlere şu çağrıda bulundu: "Kahvehane köşelerinde boş boş oturmasınlar; çalışsınlar, çalışsınlar, çalışsınlar..."

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İspanya ve İtalya'dan 3 eğitim kurumu ile birlikte hazırladığı "Bilgisayar Geri Dönüşüm Projesi" ile 12 kişi bilgisayar sahibi oldu.

Avrupa Birliği (AB) ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında ilk önce çeşitli kişi ve kurumlardan atıl durumda bilgisayarlar toplandı. Toplanan bilgisayarlar yine Milli Eğitim Müdürlüğü'nün imkanları ile tamir ve bakımdan geçirildi ve geri dönüşümü sağlandı. Daha sonra bilgisayar öğrenmeye meraklı ancak bilgisayar almaya imkanı olmayan 12 kişi tespit edilerek eğitime alındı. 60 saatlik bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan ve bilgisayar almaya hak kazanan 12 kursiyere, geri dönüşümle kazanılan bilgisayarlar ve sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Törene Rize Vali Yardımcısı Ahmet Altıntaş, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İspanya ve İtalya'dan gelen proje görevlilileri ile bilgisayar almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Çağın bilgi çağı olduğunu ve projeyi yaşam boyu eğitim çalışmaları çerçevesinde planladıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, "Proje kapsamında çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişilerden atıl durumda 59 tane bilgisayar topladık. Yapılan çalışmalar sonucunda atıl durumdaki bilgisayarlardan 22 tanesini geri kazandırdık. Hasan Kemal Yardımcı Lisesi'nde açılan 60 saatlik kursa katılan 12 vatandaşımız eğitimlerini başarı ile tamamladı. Kur sonunda da yaptığımız çekilişle geri dönüşümle kazanılan bilgisayarları almaya hak kazandılar. Diğer 10 bilgisayarı da açacağımız yeni kurs sonrası eylül ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

Bilgiyi en iyi kullanan toplumların çağın gelişmelerini yakalayacağını kaydeden Çelik, "Bizde bu proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bilgiye en kısa yolda ulaşmalarını sağlamak ve çağı yakalamalarını sağlamak amacı ile bu projeyi hayata geçirdik. Başarılı bir çalışma olduğunu proje bitince daha net anladık." diye konuştu. Çelik, Türkiye, İtalya ve İspanya tarafından ortak yürütülen projenin 3 yıl devam edeceğini sözlerine ekledi.

72 YAŞINDA BİLGİSAYAR KULLANMAYI ÖĞRENDİ

Her yaştan 12 kursiyerin katıldığı bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan ve bilgisayar almaya hak kazanan isimler arasında bulunan 72 yaşındaki Dursun Küçükkazdal azmi ile herkesin taktirini kazandı.

Projeden gazetede okuduğu haber vasıtası ile haberdar olduğunu anlatan Küçükkazdal, "Ben okumayı çok seven bir insanım. 33 yıl önce geçirdiğim bir kaza sonrası engelli oldum. Rahatsızlığım nedeniyle çok fazla evden çıkma imkanımı olmuyordu. Bu kursu görünce boş vakitlerimi değerlendirmek için kursa katılmaya karar verdim. Kurs boyunca da torunum beni araba ile kursa getirip götürdü. Sağ olsun hocalarımızın da desteği ile bu yaşta bilgisayar kullanmayı öğrendim." dedi.

Öğrenmenin yaşı olmadığına vurgu yapan Küçükkazdal, "Gençlerden ricam; vakitlerini kahve köşelerinde boş boş oturarak geçirmesinler. Çalışsınlar, çalışsınlar, çalışsınlar... Beşikten mezara kadar öğrenmeye çalışsınlar. Teknolojiye ve yeniliğe hep açık olsunlar." diye konuştu.

Küçükkazdal, amacının bundan sonra internet üzerinden bilgisayar sayesinde daha çok bilgi sahibi olmak olduğunu sözlerine ekledi.

(CHA)