kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlköğretim notları güvenilir olacak

Nergis DEMİRKAYA MERKEZ
OKS sınavlarında en çok eleştirilen konulardan biri olan ilköğretim başarı puanları için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Okulda 100'lük sistem uygulanacak, aynı sınıflar arasında ortak sınavlar yapılacak..
Okulların açılmasına kısa bir süre kala yaklaşık 10 milyon ilköğretim öğrencisini yakından ilgilendiren İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde çok sayıda değişiklik yapıldı. Buna göre öğrenciler ara dönem karnesi alacak, başarı değerlendirme sistemi adil bir hale getirilecek. Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre ilköğretim 1, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerine kasım ve nisan ayları ortasında "Ara değerlendirme raporu" verilecek. Yenilenen yönetmelik ilköğretim başarı puanlarının öğretmen ve okul yönetimlerince şişirildiği tartışmalarına da son verecek. İlk defa gelecek yıl ilköğretim okullarında 100'lük not sistemi uygulanacak, her bir puan değerlendirmeye katılacak.

MÜFREDATIN TAMAMI
Yazılı sınavlar da artık tek başına öğretmenlerin inisiyatifine bırakılmayacak. 4-8'inci sınıf öğrencileri için yılda bir kez Sosyal Bilgiler, Matematik ve Türkçe gibi temel dersler için aynı sınıflar arasında ortak sınavlar yapılacak. Bu sınavlarda en az 3 soru yöneltilecek. Sınavlarda sadece son işlenen konular değil, eski konulardan da soru yöneltilecek. Ortak sınavlar nedeniyle müfredatın tamamı öğrencilere anlatılacak. Bu sınavların ne zaman yapılacağına okul yönetimleri karar verecek. Değerlendirme de zümre öğretmenleri tarafından yapılacak. Sınavlara getirilen standart ile okul notlarına güven artacak.