kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ulaştırma Bakanı Yılmaz: THH'de grev ve lokavtın faydası olmaz

Yeni Haber
Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Hava Yolları (THY) toplu iş sözleşme görüşmelerine ilişkin olarak, ''İki tarafı da sorumlu davranmaya çağırıyoruz çünkü grevin, lokavtın da faydası olmaz. Ülke zarar görür'' dedi.

Zeugma Antik Kenti ile Rumkale arasında turistik tur yapacak ''Kumla''
vapurunun suya indirilmesi törenine katılan Yılmaz, sendikanın aldığı grev kararına karşılık olmak üzere işverenin de lokavt kararı aldığını hatırlatarak şunları söyledi:

''Ancak henüz daha ne grev olacak demek, ne de lokavt olacak demek. Sadece bu, iki tarafın da niyetini gösterdi. Eğer böyle bir uzlaşmazlık devam ederse işçi kesimi greve gideceğini, işveren kesimi de uzlaşma olmazsa lokavta gideceğini açıkladı.

Ancak, bundan sonraki aşamada, grev oylaması yapılacak. Grev oylamasında biz her iki tarafı da sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Çünkü grevin hiçbir kimseye faydası olmaz, lokavtın da kimseye faydası olmaz. Ülke zarar görür. Hem işverene hem de işçilere ülkeleri için düşünmelerini, sağlıklı düşünmelerini tavsiye ediyorum. Ancak bir oylama yapılsın, işçilerin ne karar vereceğini görelim.''

THY toplu iş sözleşmesinin 8 bini merkezde, 4 bini teknikte olmak üzere 12 bin kişiyi kapsadığını belirten Yılmaz, THY'nin yüzde 10 civarında artış verdiğini, diğer tarafın da mesailer ve sosyal haklarla birlikte yüzde 50'ye varan artış talebinde bulunduğunu kaydetti.

İsmet Yılmaz, ''Türkiye'nin genel durumu,ekonomik durumu, enflasyon ile işçilerimizin kayıplarını dikkate alarak, her iki tarafın makul noktada uzlaşacaklarını düşünüyoruz'' dedi.

''MİMAR SİNAN LAZIM....''

Ulaştırma Bakanı Yılmaz, THY'deki toplu iş sözleşmesinde uzlaşmaya varılamazsa, bu durumun hem iş dünyası hem de Türk turizmi açısından önemli olduğu ifade etti.

Yılmaz, şunları söyledi:

''TÜRSAB'ın başkanı çok güzel söyledi. (Böyle bir grev olursa Türk turizmi 5 yıl kayıplarını telafi edemez). Dolayısıyla herkesin Türkiye'yi düşünmesi lazım. Ben kesinlikle 5 yıllık kayba uğrayacağımızı düşünüyorum. Bir daha telafi edemeyiz. Yıkmak çok kolay ama yapmak çok zor, Süleymaniye'yi iki işçi ile hatta bir bomba ile yerle bir edersiniz, ama Süleymaniye'yi yapmak için bir Mimar Sinan lazım ki bulamazsınız. Bir de o kadar insan lazım.''

Türk turizminin çok önemli, çok güzel bir yere geldiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, turizmin geçen yıl yüzde 6 düşüş yaşadığını hatırlattı.

Türk turizminin 2005 yılında rekor kırdığını dile getiren Yılmaz, ''Şu ana kadar geldiğimiz sayı 2005'in de üstüne çıktı. Türkiye bir rekor yakaladı. Turizm de çok daha iyi noktaya gidecek. Antalya'daki bütün oteller dolu. Umarız hiçbir taraf Türkiye'nin turizmine zarar verecek davranışta bulunmaz'' dedi.

(AA)