kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

'Çöküşün sebebi Ağar-Adan bilmecesi'

Merkez sağın birleşme başarısızlığından sorumlu tutulan Erkan Mumcu'yu aradım ve sürece ilişkin karanlık kalan yönleri sordum. Mumcu çok dertli; bir dokun bin ah işit. Mumcu başladı içini dökmeye: "Yazar-çizerler kendileri yazdı cevaplarımı yazmadılar. 1.5 ay kızılcık şerbeti içtim, yine de konuşmadım. Bu süreçte konuşursam başarısızlığın sebebi konuşmam gösterilirdi" dedi.
'Peki neden birleşme olmadı, o süreci bir anlatır mısın' deyince "Benim de bilmediğim ve hala anlamaya çalıştığım şeyler var. Mehmet Ağar istifa ederek bunun faturasını ödemiş olmuyor. Mehmet Ağar benimle bir TV kanalına çıkıp milyonlarca merkez sağ seçmene birlikte sürece ilişkin karanlık kalan yönleri kamuoyuna açıklaması gerekir' dedi. 'Peki Sayın Mumcu ne oldu, hala gerçek sebebi açıklamıyor sunuz' deyince de "Birleşme sürecinde ben ve partim üzerine düşeni yaptı. Seçime katılmama kararımızı da YSK'ya bildirdik. İşte ne olduysa bu saatten sonra oldu. Mehmet Ağar seçime katılmayacak Anavatan'ı görünce başladı yalpalamaya. En son seçilebilir sıralardan 7 adaylığa razı olduk. Bunu da vermekten imtina etti ve telefonlara çıkmadı' dedi.
Mumcu "Mehmet Ağar ve Celal Adan ilişkisinin gerçek mahiyeti bilinmeden, merkez sağdaki birleşme başarısızlığının üzerindeki sır perdesi kalkamaz. Merkez sağın çöküşünü Mehmet Ağar ve Celal Adan ilişkisi hazırladı" diyor. Bu konu çok tartışılacağa benziyor.