kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
300 milyon dolarlık anlaşma ile ilgili imza töreni 10 ülkeden 16 bankanın katılımıyla dün İstanbul'da imzalandı.

Şahenk: Türkiye IMF'siz yoluna devam edebilir

Doğuş Grubu Başkanı Şahenk, Türkiye'nin IMF ile yaptığı stand-by'la yarasını sardığını belirterek "Yeni stand-by'a ihtiyaç olmayabilir. Borçlar ödendikten sonra IMF'siz de devam edilebilir" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şahenk: Türkiye IMF'siz yoluna devam edebilir
Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Türkiye'nin IMF'siz de devam edebileceğini söyledi. Şahenk, 2008'den itibaren yüzde 7-8 büyüme rakamlarının yakalanacağını kaydetti. AK Parti'nin açık ara farkla kazandığı genel seçimleri yorumlayan Şahenk, Türk halkının AK Parti'ye 'hükümete devam' bayrağı verdiğini kaydetti. Cnbc-e'nin sorularını yanıtlayan Şahenk, Türkiye'nin IMF'siz devam edebileceğini belirterek şunları söyledi: "Bazı şeyler hükümetin ve bakanların kararıdır. Türkiye IMF programıyla güven tazeledi, yarasını sardı. Türkiye'nin artık bir stand-by'a, IMF'ye de ihtiyacı olmayabilir. Türkiye zaten IMF programında net ödeyici durumda. Ödedikten sonra Türkiye IMF'siz de devam edebilir. Ama hükümetin, güvenin devamlılığını sağlamak için ekonomide yaptıklarıyla değişik çıpalar yaratması lazım" dedi.

KAFAMDA SORU İŞARETİ YOK
Şahenk, hükümetten beklentilerini şöyle anlattı: "İstikrarın ve ekonomideki şeffaflığın devamı önemli. Türkiye 4-5 yılda hem büyüdü, hem yara sardı. Mikro reformların gündeme gelmesi, sosyal güvenliğin artık bir soru işareti olmaması bunun bir an önce geçmesi, istihdam ve bankacılık üzerindeki maliyetlerin azaltılması ve bunun da ekonominin büyümesine aktarılması gibi konular hükümetin gündemi olacaktır. Gelecek 4 yılda bunların yapılmaması gibi bir soru işareti bende yok. 2008'den itibaren büyümede yüzde 7-8'li seviyeyi yakalarız diye düşünüyorum."

TEK PARTİ ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ
Şahenk, yapısal reformların yapılmaması durumunda küresel likiditenin yarattığı ortamda gelen paranın çok daha kısa vadeli olacağına dikkat çekerek, "Yapısal reformlar olmasaydı, Türkiye'ye bu kadar kalıcı yabancı yatırımcı gelmezdi. Para piyasalarında bu kadar büyümezdi. Olayı sadece küresel likiditeye bağlamamak lazım" dedi. "Seçimden tek parti iktidarının çıkması, sizin elinizi güçlendiren bir unsur mu?'' sorusunu Şahenk, "Muhakkak.... Seçimlerde Türk halkı bayrak yarışı yapan partiler arasında iktidar partisini seçti. Bu iktidar partisi, dünyada parmak ısırtacak kadar zor ekonomik programı gerçekleştirmiş ve başardı" diye yanıtladı.