kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Antalya'daki otellerde doluluk yüzde 100'e ulaştı

07.07.2007
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Antalya'daki otellerde doluluğun yüzde 100'e ulaştığını bildirdi..
POYD Başkanı Volkan Şimşek, mayıs ayının sonundan itibaren Türkiye'ye çok sayıda turist gelmeye başladığına dikkati çekerek, Antalya'daki otellerde geçen ay ve bu ay doluluğun yüzde 100'e ulaştığını bildirdi. Bunun çok iyi bir gelişme olduğunu ifade eden Şimşek, şunları söyledi:
''Antalya'da otellerde yer bulmak çok zor. Temmuz ayı tamamen doldu, ağustos ayı da dolmak üzere. Gelişmeler çok sevindirici. Bu yıl özellikle Rusya'dan gelen turist sayısında büyük artış var. Rusya'dan gelen turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 30 arttı. Avrupalı turistler de gelmeye başladı. Turizm çeşitlendikçe gelecek turist sayısı da o kadar artacaktır.''

Türkiye'nin turizmdeki başarısının, turizmdeki artışın rakip ülkeleri korkuttuğunu belirten Şimşek, Türkiye'nin turizmdeki başarısının kıskanıldığını söyledi. Bir Rus gazetesinde ve internet sitesinde, Türkiye aleyhine haberler çıktığına da işaret eden Şimşek, bu tür haberlerin de başarı kıskanıldığı için çıkarıldığını savundu. Şimşek, otellere gelen müşterilerin memnuniyetinin de yüksek olduğunu sözlerine ekledi.