kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sel Oxford'u da vurdu!-GALERİ

Yeni Haber
İngiltere'nin orta ve kuzey bölgelerinde sel felaketi sürerken, Thames nehrinde su seviyesinin aşırı yükselmesi nedeniyle sel beklenen Oxford bölgesinde 250 evin boşaltıldığı açıklandı. ..
Özellikle Botley köyü çevresindeki evlerin boşaltıldığı ve ev sahiplerinin acil yardım merkezlerine yerleştirildiği, ayrıca Thames'ın sularının taşmaya başlaması üzerine trafoların korunması için çalışmalar başlatıldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Thames'ın sularının yükselmesi üzerine, Berkshire bölgesinde de acil yardım ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Özellikle Reading kentinde gün boyu evlerin boşaltılmasının söz konusu olabileceği ifade edildi.

Gloucestershire bölgesinde günlerdir suları kesik olan 350 bin kişinin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken yetkililer, ordunun halkın su ihtiyacının karşılanması için devreye girdiğini, Cheltenham'dan bölgeye günde 3 milyon damacana su taşındığını bildirdi.

İngiltere Çevre Ajansı tarafından yapılan açıklamada, halen 6 ayrı noktada ciddi taşkınlar beklendiği uyarısı yinelendi. Bunlardan üçünün Severn nehrinin Gloucester, Texkesbury ve Worcester bölgelerinde, üçünün de Thames nehrinin Oxford, Abingdon ve Ock kesimlerinde olduğu kaydedildi.