kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

İş dünyasından Erdoğan'a: Artık orta boy yatırım zamanı!

İş dünyası seçim sonuçlarına şaşırmış görünüyor. AK Parti'nin seçimleri kazanacağını hemen hemen hepsi tahmin ediyordu ama konuştuğum işadamlarının söylemlerinden anlıyorum ki kimse böylesine yüksek bir oran beklemiyordu.
İşine gücüne bakmak isteyen sanayici, işadamı, ticaret erbabı için bir dönem daha istikrar olması ve her şeyden önemlisi koalisyonsuz bir 4-5 yıl daha geçirilecek olması büyük önem taşıyor. O nedenle AK Partinin bir dönem daha iktidar olması iş dünyasında bir rahatlamaya yol açmış görünüyor.
İş dünyasının Erdoğan hükümetinden beklentisine gelince...
Kuşkusuz AKP'nin daha önce de bir mazereti yoktu. Anayasa değişikliği dışında her kararı kolayca alabiliyorlardı. Ama şimdi hiç mazeretleri kalmadı. Yani işleri daha zor. Gelecekleri daha parlak, sorumlulukları ise daha fazla.
Herkesin hemfikir olduğu bir konu varsa o da bir önceki dönemde aslında doğru dürüst yatırım yapılmadığı.
Yabancı şirketler Türkiye'de büyük satın almalara girişti. Orası doğru. Ancak özellikle orta boy yatırım neredeyse hiç olmadı.
Şimdi beklenti Erdoğan'ın ikinci döneminde daha çok orta boy yatırıma yönelinmesi ve bu yatırımların önünü açacak kararların hızla alınması.