kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Harry Potter'ın rekor koşusu sürüyor

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Harry Potter'ın rekor koşusu sürüyor
Sinema dünyasının rekortmen büyücüsü Harry Potter, gişe hasılatında önde gidiyor. Serinin beşinci filmi ''Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı-Harry Potter and the Order of the Phoenix'', 2 haftada dünya çapında 558 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Sinema sektörü yayın organı Screen International'ın internet sitesinde yer alan habere göre, serinin beşinci halkası, 2 haftada 351 milyon dolar yurt dışı hasılatı (Kuzey Amerika dışındaki tüm dünya hasılatı) elde etti.

Warner Bros. Pictures yapımı film, dünya çapında toplam 558 milyon dolar gişe hasılatı elde ederken, film Japonya'da 951 sinemada gösterime girdiği haftayı 18.6 milyon dolarla kapattı. Yapım, Rusya'da 7 milyon dolarlık büyük bir açılışa imza atarken, İsrail'de 33 sinemada gösterime girerek 655 bin dolar kazandırdı. Bu rakam, İsrail açısından bugüne kadarki dördüncü en büyük açılış rakamı sayılıyor.


Avrupa'da ikinci haftasını bitiren Harry Potter ve arkadaşları, İngiltere'de 61.1 milyon dolar, Almanya'da 33.9 milyon dolar, Fransa'da 28.9 milyon dolar, İtalya'da 18.4 milyon dolar ve İspanya'da da 12.4 milyon doları yapımcılarına kazandırdı.
Asya-Pasifik pazarında da rüzgâr gibi esen Harry Potter, Avustralya'da 22 milyon dolar, Güney Kore'de 18,7 milyon dolar hasılata imza attı. Latin Amerika pazarında da başarı kazanan film, Meksika'da ''Transformers'' adlı filmin ardından ikinci sırada yer alarak 18,2 milyon dolar, Brezilya'da ise birinci sıradaki yerini koruyarak 11,9 milyon dolar hasılat kazandı.