kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pandır: Tek parti iktidar olsun bu istikrar açısından olumlu

ÖZHAN TEZEL
09.07.2007
TOFAŞ CEO'su Pandır, yenilenen Fiat 500'ün tanıtımı için Torino'da düzenlenen toplantıda, seçimi değerlendirdi. Pandır, tek parti iktidarının Türkiye'ye istikrar getireceğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Pandır: Tek parti iktidar olsun bu istikrar açısından olumlu
Fiat 500'ün Torino'da yapılan 50'nci yıl kutlamaları ve Yeni 500'ün tanıtımına Koç Grubu tepe yöneticileri de katıldı. Koç Grubu CEO'su Bülent Bulgurlu, Koç Otomotiv Grup Başkanı Turgay Durak, Tofaş Otomotiv CEO'su Ali Pandır, Fiat Marka Direktörü Okan Baş'ın katıldığı etkinliklerde Türkiye'deki seçimler de konuşuldu.
Yeni 500'ün tanıtım toplantısında Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tofaş CEO'su Pandır ve Fiat Marka Direktörü Baş sektörün geleceği hakkında beklentilerini açıkladı. Otomotiv pazarının son dönemde iyice daraldığını belirten Pandır, "Yaz ayları zaten durgun geçer ardından da bir yükselme yaşanır. Seçimlerden sonra sektörde bir canlanma bekliyorum" dedi. Özellikle eylülden itibaren hareketlilik beklediklerinin altını çizen Pandır, bu beklentinin sadece otomotivde değil Koç Holding'in diğer perakende sektörlerinde de var olduğunu vurguladı.
Otomotiv pazarının bu yıl 600 binin biraz altında kalacağını ve bunun da yaklaşık yüzde 12 gibi bir daralmayı ifade ettiğini belirten Pandır, seçimlere ilişkin bir soruya ise şu yanıtı verdi: "İki siyasi parti barajı aşıp Meclis'e girebilecek gibi görünüyor. Üçüncü parti ihtimali biraz zayıf bir olasılık. İki partinin girmesi halinde ise tek parti hükümeti kurulacaktır. Bu, istikrar açısından olumlu sayılabilir." Fiat Marka Direktörü Okan Baş ise, "500 tipi mini otomobiller, Fiat'ın 50 yıl önceki varlığının en önemli sembolüydü. Aradan geçen zamanda bu sembol biraz yara aldı. Şimdi ise yeniden doğdu. Dr. Marchionne'nin de dediği gibi Yeni 500'de amaç satıştan çok Fiat imajına katkı sağlamak" şeklinde konuştu.