kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dolgun dudak için 'kaldırma' yöntemi

24.07.2007
Artık Angeline Jolie dudağına sahip olmak Dr. Eser Yüksel'in 'dudak kaldırma' yöntemiyle kolay! Kesisiz uygulanan yöntem 16 yaş üzerine öneriliyor..
* Tük genç kızları 'Angelina Jolie dudağı'na çok ilgi gösteriyor. Sizin yönteminizle bunu kesisiz ve izsiz yapmak mümkün mü?
Elbette, geliştirdiğim yöntemin en büyük avantajı, kesi olmaması ve iz bırakmaması. Daha önce yaptığım birçok estetik ameliyatlar neticesinde 'kaldırma' yöntemini geliştirdim. Burun içinden girip üst dudağın kaslarını yukarı çekiyorum ve bunu bir ip veya vücut dışı herhangi bir madde kullanmadan yapıyorum. Bu hem ameliyat sonrasında günlük hayata çabuk dönmeyi hem de kalıcı bir dolgunluğu beraberinde getiriyor. 16 yaş üzerindeki herkese geliştirdiğim yöntem rahatlıkla uygulanabilir.

* Bu işlem sırasında burun hasar görmüyor mu?
Hayır, üstelik bir de burnun gerekli yerlerine küçük kontürler yaparak yüzün görünümünü oldukça doğal hale getiriyorum. Bence yüz estetiği bir bütün. Sadece dudak, burun ya da sadece göz çevresi operasyonları şeklinde bakmamak gerek olaya.

* Yönteminizi açıklar mısınız?
Dudağı dışarıdan kesmeden burun içinden işleme başlıyorum. İçerideki dudak kasını yukarı çektiğimde üst dudakta bir kalınlaşma oluyor. Burada özel bir yapıştırma tekniği kullanıyorum. Bence sadece dudaklara odaklı bir işlem değil, çoğu zaman dudakla birlikte buruna da bir ayarlama yapılmalı. Ben ameliyatlarımda bunu uyguluyorum.

* İşlem ne kadar sürüyor?
İşlemi 15 dakikada ve lokal anesteziyle yapıyorum. Birçok hastam hafta sonu gelip hafta başında iş başı yapabiliyor.

* Orta yaş grubu için de bu yöntem uygun mu?
Yaşla birlikte yıllar içinde tüm dokularda olduğu gibi dudakta da deformasyon oluyor. Zaman içinde yüzdeki diğer cilt altı dokularda yaşanan azalmalar dudakta da gözleniyor. Orta yaş ve üzerindeki kişilerde bu ön dudağın aşağıya kaymasıyla görünür oluyor. Bu yaştaki kadınlar için geliştirdiğim yöntem de başarılı sonuçlar veriyor.

* Uygulamanın etkinliği ne kadar, kaç kişiye uyguladınız?
İşlem uzun süre etkisini koruyor. Tıpkı kemiklerin bir araya geldiğinde kaynaşması gibi bunları birleştiriyorum. İki yıldır bu işlemi 100'ü aşkın kadına uyguladım. Ameliyat olmak isteyen erkekler bile var.